web analytics

Christian Bale

christianbale.jpg2000 magasságában jártunk, amikor az egyik kedvenc könyvemet, az Amerikai Pszcihót megfilmesítették. Kiváncsi voltam, hogyan tudják áthozni azt a képi világot áttenni a vászonra, ami annyiszor elborzasztott olvasás közben. Egy (számomra akkor még) ismeretlen színész, Christian Bale kapta a főszerepet.

1974. január 30-án született Walesben. Szinpadi szinészként kezdte a karrierjét (állítólag igen tehetséges drámai alakításai voltak fiatal kora ellenére), első filmes szerepét rögtön egy rendezőzseni kezei alatt követte el Spielberg Nap birodalma című mozijában. Ezek után kisebb mellékszerepekben láthattuk, több kosztümös filmben is szerepelt, mint az Egy hölgy arcképe vagy a Szentivánélyi álom. 1999-ben egy főszerep, a Mária, Jézus anyjában Jézusként tünt fel. Ezek után jött az Amerikai Psycho, Patrick Bateman-ként meggyőzött mindenkit arról, hogy valóban zseniális szinész. Mégis, ezek után középszerű filmek következtek, mígnem 2004-ben jött a Gépész. A szerep kedvéért rengeteget fogyott, amikor megláttam a film elején, a fürdőszobában, nem hittem el, hogy ez nem trükk. Félelmetesen néz ki benne a kiálló bordákkal. A film is igen nyomasztó, izgalmas, ott van a kedvenceim között.

2005-ben belebújt Batman fekete szerelésébe, ami kockázatos dolog, igazán nagy sztárok is belebuktak már ebbe a szerepbe. Szerencséjére, a Batman! Kezdődik-nek nagyszerű a forgatókönyve, és Bale brillírozhatott. Még két részre aláírta a szerződését, a következő Batman mozi nemsokára bemutatásra kerül. Tavaly Hugh Jackman és Michael Caine társaságában a Tökéletes trükkben láthattuk, ami 2006 egyik legjobb filmje volt, méltánytalanul kevés elismertséggel.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

1 Response

  1. Sheila szerint:

    drágám, azt a szentivánéjet javíts már ki:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.