web analytics

James Gandolfini

1961 szeptember 18-án született James Gandolfini, az ideális maffiózó. Kommunikáció szakon szerezte meg diplomáját, majd New Yorkba költözött, ahol kezdetben kidobóként és pultosfiúként dolgozott (szeretnék én olyan bárba járni, ahol Gandolfini kever egy klassz koktélt :D) Szinházi szinészként kezdte pályafutását, több kisebb darabban játszott, első igazi sikerét 1992-ben aratta a Broadway-n Jessica Lange és Alec Baldwin társaságában, a Vágy villamosa című előadásban. Innen “egyenes út” vezetett a filmezéshez, testalkata miatt elsősorban rosszfiús szerepeket kapott, amiket zseniálisan oldott és old meg a mai napig. Igazi karakterszinész, aki fel tudott nőni nagynevű partnereihez. Érdekesség, hogy 3 év alatt 3 filmben is John Travolta partnere volt (Szóljatok a köpcösnek (1996), She’s So Lovely (1997), A Civil Action (1998)), de feltünt Nicholas Cage mellett is a 8mm-ben.

1999-ben az HBO indított egy új sorazatot, Sopranos – Maffiózók címmel. Hatalmas sikert aratott a New Yerseyben élő olasz felmenőkkel rendelkező család élete, 6 évadot forgattak belőle, és ez meghozta a hírnevet Gandolfininek is. Zseniálisan hozza a pánikbeteg maffiafőnök családfőt, teles mértékben hiteles benne. 2001-ben a Mexikói című film kedvéért több, mint 30 kilót leadott, de a sorozat rajongói “visszakövetelték” a mackós Tonyt. Nálunk is bemutatták már az HBO-n, és az RTL is leadta.

Trombitál és szaxofonozik. Jó barátja Rudolf Giuliani-nak, aki New York polgármestere. Az Aljas utcákban látta rengetegszer De Niro-t, ezért döntött úgy, hogy szinész lesz. Kb. ennyit lehet róla tudni “bulvároldalról”. Talán ezért is az egyik legszimpatikusabb szinész, akit valaha is láttam. Egy jellemző idézet Tőle: “I’m an actor… I do a job and I go home. Why are you interested in me? You don’t ask a truck driver about his job.”

Ő az a pasi, akire szivesen bíznám a pénzem. A lányomat már kevésbe 😀

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.