web analytics

Jena Malone

Sokak számára talán még ismeretlen ez a név, de megérzésem szerint a közeljövő egyik nagy szinésztehetségéről beszélünk. Jena 1984 november 21-én született az Államokban. Már 10 évesen gyerekfilmekben szerepelt, majd feltünt jópár sorozatban, első egész estés mozija az 1997-es Air Force One volt Harrison Ford mellett. Még ebben az évben szerepelt a Kapcsolat című filmben, a fiatal Ellie szerepében figyeltem fel én is rá. Itt együtt játszhatott Jodie Fosterrel, aki hasonló módon kezdte karrierjét. Szintén 97-ben megkapta élete első Golden Globe jelölését is, a Hope című mini sorozatban nyújtott alakításáért.

1998-ban következett az Édesek és és mostohák, Julia Roberts-szel, Susan Sarandon-nal és Ed Harris-szel. 2000-ben forgatta a Csalók című mozit, amit nemrég adott az egyik csatorna. 2001-ben jött a Donnie Darko, majd 2000-ben ismét Jodie Foster partnereként szerepelt az Oltári fiúk című filmben. Pár kevésbé ismert mozi után 2003-ban a Hideghegyben láthattuk újra, 2004-ben a Rosszak jobbakban nagyszerű a katolikus neveltetésű lány szerepében, majd jött a Jack és Rose balladája, 2005-ben pedig a Büszkeség és balitélet. 2006-ban mint szinpadi színész is bemutatkozott, szerepet kapott egy Broadway darabban.

2007-ben saját zenekarával kiadta első kislemezét is, egész jó hangja van 🙂

Az igazán nagy szerepek mostanában elkerülik, de én még töretlenül bízom benne.

Nem véletlenül tetszett meg. Tényleg sok a hasonlóság az életében (és úgy tűnik a tehetségében is) Jodie Fosterrel. 2012-ben két filmben láthatjuk majd, egyelőre mindkettő forgatás alatt.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.