web analytics

Meg Ryan

Kevés romantikus film van, amit többször képes voltam-vagyok megnézni. Az egyik ilyen az Angyalok városa, és nem igazán Nic “szellemlovas” Cage miatt. Meg Ryan bája egyszerűen elbűvöl benne újra és újra, ahogy énekelget műtét közben, ahogy a könyvtárban hívogatja a szerelmét, vagy ahogy tekeri a kerékpárt elengedett kézzel azon a hegyi úton… Az a tipusú nő, akit minden pasi a barátnőjének szeretne, süt róla az intelligencia, a kedvesség. Még akkor is, ha ez az egyik kedvenc mondatom Tőle : “take me to bed or lose me forever”. Igen, a Top Gunból.

Meg Ryan 1961 november 19-én született. (Napra pontosan egy évvel idősebb, mint Jodie Foster :D) Ujságírónak készült, iskolái alatt, hogy eltarthassa magát, modellkedni kezdett, majd elválalt néhány reklámfilm szerepet. Innen egyenes út vezetett a televízióba, jópár sorozatban feltünt. Első jelentősebb mozifilmje a Top Gun volt. Első komolyabb elismeréseit a Harry és Sally-ért kapta, Billy Cristallal nagyszerűt játszanak ebben a romantikus komédiában. 1990-ben a Joe és a Vulkán-ban játszott először Tom Hanks-szel, akivel később még több nagysikerű filmet készített.

Én nagyon szerettem a Doors-ban is, bár ezt a filmet a szakma nem értékelte. Szerelem hullámhosszán, I.Q., a szerelem relatív, Szerelem hálójában, Angyalok városa. Romantikus mozik sora, már-már beskatulyázták a kedves szőke kislány szerepébe, amiből megpróbált kitörni olyan filmekkel, mint a Bátrak igazsága vagy a Sarokba szorítva című dráma. (sajnos nem túl nagy sikerrel …. ) Sajnos azóta sem történt igazán komoly dolog vele, de azért még bízzunk benne, hogy megtalálja néhány jobb szerep a közeljövőben.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.