web analytics
30-perc-vagy-annyi-se

30 perc,vagy annyi se

Túlélve a bejglimérgezést, “Shrek-túladagolás” esetén mire vágyik az ember? Még nem pörög az agy, szóval legyen vígjáték. Nézzünk akkor ebből a műfajból egy darabot! Ruben Fleischer rendező és Jesse Eisenberg párosítása a Zombieland-ben nekem nagyon bejött, kíváncsian vártam új, közös munkájukat.

Nicket, aki “karrierje csúcsán” éppen pizzafutárkodik, egy kiszállítás után elrabolja két hatalmas bűnöző zseni, akik azt találták ki, hogy felbérelnek egy bérgyilkost, aki 100.000 dollárért elteszi láb alól az egyikük apját, merthogy az öreg pár éve nyert egy szebb summát a lottón, és hát jól jönne örökség. Egy bombát erősítenek Nick testére, és innen ugye nincs megállás : vagy kirabol egy bankot, és szerez 100 rugót, vagy robban a cucc, amit persze nem lehet levenni, nem lehet megmozdítani, stb, stb. A srác legjobb barátját, Chetet (Aziz Ansari) kérni meg, hogy segítsen neki, és bár nem éppen felhőtlen jelenleg a viszonyuk, a srác segít. Persze bekavarodik a sztoriba Chet húga, aki kavart Nickkel, aztán előkerül a bérgyilkos, egy öltáncos csaj, némi lángszóró, és Nick Mustang – ja.

Közel sem annyira jó, mint a Zombieland, és nem csak az elmaradt “hentelések” miatt. Más a stílus, de szerencsére nem az a teljesen agyatlan vígjáték. Végig pörgős marad, és vannak ütős poénok. Nem rossz film, sőt, viszont másnap már nem nagyon fogsz emlékezni rá, vagy legalábbis nem fogsz idézgetni belőle. Kicsit félek attól, hogy Eisenberget most túlságosan felkapják, mert kétségtelen – korosztályának egyik legnagyobb tehetsége, de nagyon oda kell figyelnie, hogy mit vállal el – ez a film még belefért, de lentebb menni nem szabad. Ha van egy szabad másfél órád, és ki akarsz kapcsolni, nézd meg!

 

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.