web analytics
Dolphin Tale - Delfines kaland

Delfines kaland – Dolphin Tale

Minden sikeres filmbe kell egy kisgyerek, meg egy kutya – minden filmes marketinges első alaptétele. Lehet ezt persze bonyolítani is, és mint azt tudjuk a Willy kiszabadítására készült filmekből – szóval kutya helyett lehet delfin is. Ha mindezt megbolondítjuk azzal, hogy a delfin sérült, és a gyerek meg segít neki, akkor kész a siker.

Winter, a delfin belegabalyodik egy rákcsapdába, egy arra járó kissrác felfedezi, ki is szedik onnan, de a farokuszonya úgy megsérül, hogy már nem tudnak vele mit kezdeni – amputálni kell. Ez ugye egy delfin életében elég nagy csapás, gyakorlatilag képtelen az önálló életre ezek után. Egy delfináriumba kerül gyógyulni, ahol megmentője és közte egy különös barátság alakul ki, hiszen mindketten nagyon nehéz helyzetben vannak : Winternek újra meg kell tanulnia úszni, élni, Sawyer pedig a családja körüli gondokat dolgozza fel nehezen. A srác nem adja fel, és meggyőz egy dokit, készítsen a delfinnek egy művégtagot, hogy azzal normális életet biztosítson az állatnak.

Ez a tipikus családi fim. Erre viszed el a kisfiad/lányod a moziba, akinek tetszeni fog, és talán a nagy erkölcsi tanmeséből is megmarad benne valami. A film legfontosabb mondanivalója az, hogy sosem szabad feladni, és hogy a szeretet mindent legyőz. Klisék, közhelyek? Igen, lehetséges, és a sztorit is láttuk már mindenféle módon feldolgozva. A filmet megdobálták 1-2 húzónévvel, Ashley Judd, Kris Kristofferson, Morgan Freeman – azonban ők most inkább csak “díszletek”. Az egész filmet áthatja valami bájosság, és Kozsó szavaival élve, minden percében ott van a szeretet. Talán ezért is lehetett sikeres Amerikában – ott valahogy befogadóbbak az ilyen mozikra. Nem mondom, hogy rossz film, mert nem az, és az ünnepek alatt tökéletes választás leültetni a kölyköket, és megnézni, de ne is várjuk tőle túl sokat.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.