web analytics
mission-impossible-ghost-protocol

Mission Impossible 4 – Ghost Protocol

Az egész érzés még a moziba belépés előtt eldől. Minden attól függ, mit várunk a Mission Impossible sorozat negyedik részétől. Ha Csűrcsavaros sztorit, komoly jellemrajzokat, akkor ez csak egy kicsivel jobb a közepesnél, viszont ha úgy ülünk be rá, mint aki “csak” egy jól megkomponált akciófilmet akar megnézni, akkor lehet, hogy az év moziját látjuk, persze a saját stílusán belül.

Ethan Hunt éppen egy korrekt kis orosz börtönben tölti a szabadságát, miközben egy ügynöktársát megölik Budapesten. (Igen, tényleg Budapest, bár kicsit felturbózva, bár az a torony a Keleti mellett akár fel is épülhetne, jól néz ki :D) Mint kiderül, nukleáris indító kódok kerültek rossz emberek kezébe, a feladat ezeket visszaszerezni, a csúnya bácsikat meg, akik a hidegháború legszebb időszakait idézve atomcsapást szeretnének mérni az ellenfélre, kiiktatni. Természetesen Ethan belevág a feladatba, csakhogy Moszkvában becsúszik egy kis gikszer, ami után saját kormányánál sem lesz közkedvelt, a csapatot hivatalosan felosztják, beindul a Ghost Protocol, mindenféle támogatás nélkül kell megmenteni ismét a világot.

Fantasztikus helyszíneken kapunk egy pörgős akciófilmet. Most nem térnék ki a szereplők jellemformálására, mert olyannal nem nagyon találkozunk. Igazándiból magyarázat sincs az egész történetre, de őszintén megvallva én most nem is vágytam rá. Popcornra volt szükségem, a gyomromnak és a szememnek egyaránt, azt meg megkaptam. Tom Cruise hozza azt, amit elvárunk tőle, szerintem Ethan szerepét már álmában is tudná, Jeremy Renner – t nem hiába hozták szóba az egész franchise – al kapcsolatban, Simon Pegg a viccesfiú, Paula Patton dekoltázsa meg figyelemre méltó. A többiek nevét inkább hagyjuk 🙂 A filmet Brad Bird rendezte, aki eddig rajzfilmeket csinált csak, viszont onnan tökéletesen áthozta a látványvilágot. Ebből a forgatókönyvből más sem tudott volna sokkal többet kihozni. Apple fanatikusoknak kötelező, tele van iphone – nal meg macbookokkal a film, ahogy arról Zehy is megemlékezett már az iphoneclub oldalán. Ja igen, a főcím nekem nagyon bejött!

Ahogy említettem, minden ott dől el, mit vársz a filmtől. Én azt kaptam, amit vártam.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.