web analytics
the-muppets

Muppets

25 fölött nem hiszem, hogy van olyan ember kis hazánkban, aki legalább egyszer nem találkozott volna Brekivel, a békával, vagy Miss Röfivel. Igen,ez a Muppet Show! Gyermekkorunk egyik nagy kedvence, akikről aztán jó sokáig semmit nem hallottunk, nem is nagyon emlékszem ismétlésekre sem, és talán éppen ez az, amiért olyan kedves emléknek maradt meg ez a műsor. Készült belőle több mozifilm is, most pedig itt a legfrissebb!

Walter hatalmas álma volt az, hogy egyszer részese lehessen a Muppets társulatának. Nagy lehetőséget kap bátyjától, Gary – től (Jason Segel)  és annak barátnőjétől, Mary – től (Amy Adams) ,elmennek megnézni a színházat, ahol a társulat játszott. Szomorúan veszik tudomásul, hogy a gonosz Tex Richman (Chris Cooper) le akarja bontani az épületet. Úgy döntenek, hogy megpróbálják összeszedni a régi csapatot, hogy rendezzenek egy óriási jótékonysági akciót, és összegyűjtsék a 10 millió dollárt, ami a színház megmentéséhez kell. Nincs könnyű dolguk, hiszen a csapat szétszéledt, mindenki “polgári” foglalkozást választott, vagy éppen gyógykezelésen van 🙂

Kinek szól ez a film? Mert ugye a Muppet sosem volt kifejezetten csak gyerekeknek szóló műsor. Elsősorban a régi rajongóknak. Nem tudom, a mai gyerekeket mennyire fogja majd meg, vagyis valószínűleg imádni fogják, csak egészen másért, mint mondjuk én. Ez egy olyan mozi lett, ami nem erőlködik, nem akar mindenáron vicces lenni, és mégis az. Hátradőlsz a székben, és élvezed. A zenés – táncos betétek is jók, és ami a legjobb : Jason Segel. Igen, a nagydarab a How I meet your motherből. Minden mozdulatán érződik, hogy hatalmas Muppets rajongó lehetett gyermekkorában, és igenis megtiszteltetésnek érzi, hogy játszhat ebben a filmben. Önfeledt, mindenféle maníroktól mentes, és szórakoztat. A romantikus szál sincs túlerőltetve, és nem kevés cameot is láthatunk, kezdve Jack Blacktől Whoopi Goldbergen át Selena Gomezig, és igen, Neil Patrick Harris is feltűnik, igen, Barney! ) Persze bennem egy nagy adag nosztalgikus érzést is kiváltott, de majd letesztelem a 11 éves keresztlányommal is, szerintem ez Neki is tetszeni fog. Az év egyik legkellemesebb emléke a Muppets, alig várom már, hogy itthon  is megnézhessem a moziban. Szerintem kötelező program a szokásos évi bejglimérgezés után!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.