web analytics
Őrült, dilis, szerelem - Crazy, stupid, love

Őrült, dilis, szerelem

Nos, ha vígjáték, és amerikai, akkor bizony fel kell készülni a Testtcserében már látott, időnként a gusztustalanság határát súroló képekre, altesti poénokra, az igazi sablonokra. Van, amikor arra van szüksége a nézőnek, de nagyon jól tud esni egy, a klasszikus európai vígjátékok elemeit használó, inkább helyzetkomikumra építő jeleneteivel. Az Örült, dilis, szerelem egy ilyen film, megkavarva némi dél-amerikai sorozatcsavarással.

Cal Weaver végül is egy elégedett ember, van egy jó munkája, egy csodás felesége, aki élete első szerelme, még a gimiből, szép háza, gyerekekkel. Egy romantikusnak tűnő vacsora végén viszont a felesége, Emily kijelenti, hogy bizony válni akar, mert elhidegültek, ráadásul már meg is csalta férjét egy kollégával. Cal összeomlik, elköltözik, és mint minden rendes megcsalt férfi, esténként egy bárban issza magát nagyon őszintére, ahol is a vendégeket folyamatosan a történetével zaklatja. Ezt unja meg a hely szépfiúja, Jacob, aki úgy dönt, mestere lesz a megtört férfinek, és megtanítja, hogyan is kellene kinéznie, viselkednie, és végül is csajoznia. Ahogyan azt sejteni lehet, a tréning után Cal egész jó tanítványnak bizonyul, és elindul vele a szekér. Minden rendben is menne, ha főhősünk nem lenne még mindig fülig szerelmes a feleségébe.

Több szálon fut a sztori, és mindenhol a szerelem a fő irányvonal. Cal a feleségét, Emily is a férjét, még ha tagadja is, a fiuk a bébisintért, a bébisintér egy idősebb pasit, Jacob előbb senkit, aztán mégis, és a végén az összes szál úgy fut össze, hogy azt bármelyik brazil szappanopera megirigyelhetné.

Steve Carell a szemünk előtt alakul át, mint Cal, Julianne Moore, mint összezavarodott feleség nem annyira meggyőző, Ryan Gosling kockahasa minden bizonnyal jópár homályos női tekintetet fog okozni, Emma Stone szeplőivel bármit el tud adni, Marisa Tomei nekem tetszett, mint zakkant tanár és Kevin Bacont is régen láttam már, bár ebben a filmben alig érződik, még akkor sem, ha benne van a jelenetben.

Bájos? Hülye szó egy filmre, de talán ez jutott eszembe először, amikor a vége-főcím elkezdődött. Mindenesetre egy üdítő kivétel Hollywoodból, karácsonyi időszakban ideális!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.