web analytics
Rexas gyilkos földjén - Texas killing fields

Texas gyilkos mezői – Texas Killing Fields

Igazán izgalmas krimit az utóbbi időben nem láthattunk a mozikban. Titkon bíztam a Texas gyilkos földjén című alkotásban, lévén egy megtörtént eseményt dolgoz fel, sorozatgyilkosról szól (ami az egyik gyengém), és a színészgárda sem rossz. Nekiestem.

Texas város határában van egy mocsaras terület, amit a környékbeliek csak Killing Field-nek, vagyis Gyilkos mezőnek hívnak. Közel 60 megcsonkított hullát találtak ezen a területen, a helyi zsaru, Mike Sounder (Sam Worthington) és a new yorki Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan)  nyomozó, akit az ügy miatt helyeztek a városba – próbálja megfejteni az ügyet. A dolgot nehezíti, hogy a terület már kívül esik a hatáskörükön, és csak illegálisan tudnak adatokat gyűjteni pl. telefonok bemérésével. Amikor eltűnik az egyik kis pártfogoltjuk, a hányatott sorsú Anne (Chloe Grace Moretz), már személyesen is érintettek lesznek az ügyben, és onnan már nincs megállás.

Adott egy jó alapsztori, és egy film, ami bemutatja, hogyan NEM szabad forgatókönyvet írni. Illetve szabad, de ez nem mozifilmre való megoldás volt. Hosszú, sokszor kínosan unalmas, tartalmatlan, a színészek pedig nevükhöz mérten gyengék – bár én ezt inkább a forgatókönyvnek tudom be. Ahogy néztem, az volt az érzésem, hogy ezt a filmet 50 percre meghúzva egy tökéletes Helyszínelők résszé lehetne alakítani, de semmiképpen sem mozifilm, vagy ha az, akkor egy elég gyenge próbálkozás. Gyakorlatilag semmi nem derül ki a szereplőkről, erőltetettnek éreztem az elvált pár közös munkáját az ügyön, nem is beszélve a tettesről. Az indítékokról szinte semmit nem tudunk meg, és nem, nem az hiányzott, hogy a számba rágják a sztorit, de jó lett volna kicsit tisztábban látni a dolgokat. Részemről csalódás volt ez a film.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.