web analytics
Baratság extrákkal - Friends with benefits - Mila Kunis,Justin Timberlake

Barátság extrákkal

Barátság egy fiú és egy lány között? Érzelemmentes szex csakis sport alapon? Nem akarunk a másiktól semmit, tulajdonképpen be se jön, mint csaj/pasi? Romantikus vígjáték? Naneee, ilyenből már láttunk egy párat. Jön az alapsztori, aztán persze valami kis drámai fordulat, majd jól egymásba szeretnek, aztán megint drámai fordulat, szakítás, de mégiscsak kell a másik, fiú/lány rohan a lány/fiú után, csókjelenet, vége, csapó. A Barátság extrákkal más? Nem, de egy kicsit mégiscsak.

Jamie (Mila Cunis) fejvadász, egy magazinnak keres új művészeti vezetőt New Yorkba, megfűzi Dylant (Justin Timberlake), aki Los Angelesben dolgozik, hogy cuccoljon át a másik partra, mert ez a meló jó lesz neki. A srác végül is úgy dönt, belevág, viszont a Nagy Almában nincs egyetlen barátja sem, ezért a lánnyal kezd lógni. Mindketten frissen szakítottak, rá is moccannak egymásra, de megbeszélik, ők jó barátok, és az egész nem szól másról, csakis a szexről. Végül is, ahogy azt Móricka ugye elképzeli …

Mitől működhet egy ilyen film ma? Mivel az alapsztorin túl sokat nem lehet csavarni, az altesti poénokból meg egy idő után elege van az embernek, kell két jó színész, akik között működik a kémia, akiknek el tudom hinni azt, ami a vásznon történik. Kunis és Timberlake tökéletesen alkalmas erre a feladatra. A körítés adott a szinte klisékből épülő mellékszerelők által, “sosem látott karakter” a csapongó anya, a meleg sportriporter kolléga (Woody Harrelson egész jó ebben a szerepben), hogy a többi zűrös családtagról ne is beszéljünk. Persze, happy end lesz, szerintem nem is várhatunk mást a filmtől, még csak óriási csavarok sincsenek benne. Ami még a film javát szolgálja, az az, hogy a forgatókönyv nem próbál erőlködni. Nem akar újat mutatni, használja a paneleket, de azokat egészen ügyesen. Kellő időben elhelyezett, nem durva vagy tolakodó poénok, minimál dráma, és kész, ennyi. Különösen tetszett a film a filmben megoldás, Jason Segel, mint romantikus hős akár a műfaj paródiája is lehetne – és jelzésértékkel talán az is.

Will Gluck rendező már a Könnyű nőcskével is bebizonyította, ért ezeknek a filmeknek a nyelvén, és nekem most sem okozott csalódást. Habkönnyű szórakozás, és kellemes meglepetés. Januárban várhatóan DVD-n is megjelenik!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.