web analytics
Johnny English újratöltve - Johnny English Reborn - Rowan Atkinson

Johnny English újratöltve – Johnny English Reborn

Én alapvetően kedvelem Rowan Atkinsont, bár be kell valljam, egy idő után már inkább fáraszt, mint nevettet. Az angol humor kevésbé intellektuális (lásd Monthy Python) vonalának jeles képviselője ő, aki a Benny Hill vonalon működik inkább, de kétségtelen, nagyon tehetségesen. 2003-ban elég nagy siker volt a Johnny English, legalábbis a mozipénztáraknál. Szeptemberben itthon is bemutatták a második részt, most jutott el hozzám normális verzióban, adtam neki egy esélyt.

Az MI7 kémje egy balul elsült akció után Ázsiában tengeti mindennapjait, amikor is a szervezet tudomást szerez arról, hogy egy rangos kínai vezető ellen merénylet készül, és nincs mit tenni, elő kell venni a legjobb embert, reaktiválják Grabowskyit Johnny English – t. Szövevényes összeesküvést kell felbonyolítania a szuperkémnek, érintve lesz itt a CIA,  a KGB, mindenki, aki csak lehet. Alig van már idő a nagy konferenciáig, ahol a merényletet tervezik, szóval igyekezni kell, ezért mindent bevet főhősünk : szuper cuccok, hihetetlen agymunka és persze csetlés-boltás, olyan Rowan Atkinson módra.

Nem mondom, hogy rossz film, pedig az volt az érzésem a végén, hogy a filmstúdió számolni kezdett. Az előző rész bőven 100 millió dollár fölött hozott, ha Atkinsont ennyire kajálják a nézők, hát adjuk meg nekik, amit akarnak. Összeollóztak egy forgatókönyvet, vagy talán még annyit sem, meggyőzték Mr. Bean-t, hogy jó lesz az neki, ha megcsinálja ezt a filmet (biztosan van az a pénz), mert hát egy bénázó James Bond-dal nem lehet bakot lőni. A pénztárnál biztosan nem. Ami jól működött az első részben, vagyis hogy egy stílusparódiát csináltak a kémfilmekből, az most csak silány másolatnak tűnik, fáradt, néhol már talán kicsit kínos. Ha ezt a filmet nem Rowan Atkinson játszotta volna el, hatalmas bukás lett volna – ténylegesen rá épül az egész, és Ő tisztességesen teszi is a dolgát, gyakorlatilag elviszi a hátán a mozit. Viszont ha úgy vagy vele, mint én az írás legelső mondatában, akkor nem biztos, hogy ez a Te filmed.

Könnyed hétvégi szórakozás lehet, ha vevő vagy az időnként nem túl intelligens humorra. Én inkább csak csöndben somolyogtam, de lehet, ez az én hibám.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.