web analytics
szilveszter éjjel - new years eve

Szilveszter éjjel – New Year’s Eve

Azért a filmőrültek élete sem csupa játék és mese! Hallottál már a gonoszról, a csúf, kopasz blockbusternek szánt, történet nélküli sztárparádéről? Nem? Akkor nézd meg a Szilveszter éjjel című mozit.

Itt általában egy rövid leírás szokott következni az alaptörténetről, ezúttal azonban picit nehéz, merthogy olyan nincs. Sok kicsi sztorit kapunk, amik nem fonódnak össze, nincs köztük semmi kapcsolat, csak annyi, hogy mind szilveszter éjszaka történik. Van itt minden : idősödő nő, aki felmond a munkahelyén, és amolyan bakancslistát ír, amit egy fiatal futár srác próbál teljesíteni, kamasz lányáért aggódó túlmozgásos anyuka, aki egyedül neveli gyermekét, ezért élni lassan elfelejt, feltörekvő séf, akit a híres rocksztár hagyott el, de egy partin újra találkoznak, a Time Squere – i  buli főszervezője, aki próbál mindenkinek megfelelni, miközben édesapja haldoklik egy közeli kórházban, az ápolónő, aki segíti a férfit, és közben a távolban szolgáló katona pasijával interneten ünnepel, az antiszoc művész srác, aki beszorul a háttérénekes csajjal egy liftbe, és még sorolhatnánk. Mindez egy filmben. Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam.

Garry Marshall rendezett azért tisztességes filmeket is, elég csak a Micsoda nőre gondolni. Legutolsó alkotása a Valentin nap volt, ami ugye hasonló koncepcióval készült, és egész sikeres lett. Valahogy úgy képzelem el, hogy besétált a stúdióba, és szólt, srácok, itt az ideje csinálni egy új mozit, a koncepció adott, legyen a központi téma a Valentin nap után a karácsony! Hülye vagy Garry, azt már megcsinálták, tudod, igazából szerelem! Jó, akkor legyen a szilveszter, meg New York! Ok, Garry, viszont kéne valami téma. Téma minek? Még több neves sztárt összeszedünk, majd ők eladják a filmet! Ok, Garry, csináld.

Ő meg megcsinálta. Persze, van itt kis dráma, meg szerelem, meg csöpögés meg szentimentalizmus, de összességében ez nagyon kevés. A casting nagyon durva lett, a teljesség igénye nélkül : Michelle Pfeiffer, Zac Efron, Robert De Niro, Halle Barry, Alyssa Milano, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Lea Michelle, James Belushi, Sarah Jessica Parker, Hilary Swank, és a felpuffadt Jon Bon Jovi. Minden jelenetre jut egy “sztár”, éppen ezért is hatalmas katyvaz az egész film, mondanivaló semmi, történet semmi. Ami valamennyire még működött a Valentin napnál, itt már egyáltalán nem.

Két dolog, amit szeretnék megjegyezni : ha Garry Marshall besétál a stúdióba, hogy van egy terve, Hálaadás címmel, nagyon gyorsan zavarják el, illetve könyörgöm, írjon már valaki egy JÓ forgatókönyvet De Nironak ….

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.