web analytics
Trancsírák - Tucker and Dale vs evil

Trancsírák – Tucker & Dale vs Evil

Horror – vígjáték. Ízlelgessük ezt az összetételt, közben tűnjenek elő a Horrorra akadva sorozat epizódjai. Igen, a Trancsírák is ebbe a sorba tartozik, egy kicsit mégis más.

Egy csapat főiskolás diák úgy dönt, elvonul egy távoli erdőbe, mert ott majd milyen jó lesz egyet tivornyázni. Közben két igazi redneck (amolyan igazi tenyerestalpas) is csak szeretne kikapcsolódni, Tucker új nyaralóját akarják rendbe rakni, némi sör és pecázás közben. Persze a fiatalok éjszaka jó kis rémtörténeteket mesélnek, majd váratlan fordulattal meztelen fürdőzésre indulnak. Tucker és Dale a csónakjukból nézik végig, ahogy az egyik lány, Allison a vízbe esik, Dale kimenti, és hazaviszik, hogy majd jól megmentik. Persze a fősülis csapat úgy gondolja, elrabolták a lányt, mert ugye éljenek az előítéletek, és megindul a harc a kiszabadításáért. Előkerül minden, ami csak kell, láncfűrész, balta, fa daráló. Ja, és egy doboz tea is. Hullanak a legyek szereplők, majd jön a grandiózus finálé.

Mitől másabb ez, mint a már említett filmek? A Trancsírák nem meglévő filmek paródiája lett, inkább a stílus majd összes elemét ügyesen felhasználó mozi. A karakterek egytől egyig ismerősek lehetnek más sztorikból, sablonszerűen működnek, van itt tapló paraszt, aki sorozatgyilkosnak néz ki, buta szőke, főhősnő, akiért harcolni lehet, hányatott sorsú aranyifjú, és még sorolhatnánk. Eli Craig rendező egy pörgős kis filmet rakott össze, nem lett erőltetett, Tyler Labine és Alan Tudyk Tucker és Dale szerepében hitelesen hozzák a redneck stílust. Minden haláleset idióta, mint a Végső Állomás részekben, nincs is igazi hentelés benne. Ahogy említettem, ez inkább egy stílusparódia, mint adott filmek visszaemlegetése.

Mondható az, hogy kellemes csalódás? A műfaj rajongóinak mindenképpen. Minden megtalálható benne, ami kell egy ilyen filmhez, és a látszat ellenére a bugyutaságfaktor sem akkora, hogy ne lehessen egy adag májkrémes kenyér elmajszolása közben megnézni. Már ha az ember majszol egy májkrémes kenyeret – de ez már egy másik történet.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.