web analytics
transit

Transit

Időnként belebotlik az ember olyan filmekbe, amikről semmit, de tényleg semmit nem lehetett tudni/olvasni korábban. Én így voltam a Transit című mozival, de egy fáradt nap után úgy gondoltam, egy kis akicófilm jelleg jól jöhet lazításnak.

Csúnya rablók ellopnak 4 millió dollárt, megpróbálnak elmenekülni vele, de a helyi rendőri szervek sem restek, útblokádot állítanak fel, megoldást kell találni. Egy benzinkútnál kiszúrnak egy kiránduló családot, úgy gondolják, őket úgysem fogják komolyan ellenőrizni, ezért elrejtik az autójukban a szajrét. Természetesen a család átjut a záron, a bűnözők utánuk, az apa látja, hogy nincs minden rendben az őket követő autóban, belehúz, mire megállítják a rendőrök. Az apa, Nate (Jim Caviezel) megpróbálja meggyőzni az őt igazoltató tisztet, hogy üldözték őket, és ezért ment gyorsan, de persze nem hisznek neki. Ráadásul a férfinek priusza van, 18 hónapra ítélték ingatlan csalásért, ami mellett nem mutat jól még egy gyorshajtás sem. Aput lesittelik, a felesége Robyn és két fia egy motelben tölti az éjszakát. A rosszfiúk lecsapnak, de nem járnak sikerrel. Nate kikerül a börtönből, és megindul a hajsza a pénz után.

Ez így zanzásítva nem túl izgalmas. Láttuk már ezerszer, sejthetjük a csavarokat is történetben, bár okoz néhány kellemes meglepetést ezen a téren a film. Alacsony költésvetésből készített igazi iparosmunka, hozza a műfaj összes jó elemét, összerakja, és bár az eredmény nem túl eredeti, de a célját eléri. Szórakoztat, de másnap már úgysem emlékszel belőle semmire. Nem kell mélyenszántó dialógusokra számítani, annak ellenére, hogy érzelmi szálakat is belevitt a rendező, Antonio Negret. Vannak logikátlan részek a forgatókönyvben, de ezek felett simán el lehet siklani, ha nem ragaszkodunk a tökéleteshez. Kellemes meglepetés volt, bár kötve hiszem, hogy ez a film valaha is eljut a magyar mozikba.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.