web analytics
Underworld 4 - Ébredés - Awakening - Kate Beckinsale

Underworld 4 – Az ébredés – Awakening

Sosem voltam egy Underwold rajongó, de végignéztem mind a három filmet, az első kettő még úgy ahogy, a harmadik már nagyon nem tetszett. Reménykedve kezdtem neki a negyedik résznek, ha már Kate Beckinsale visszatér, talán írtak egy jó forgatókönyvet, és van még remény a sorozat feltámasztására. Megérkezett az Ébredés, de inkább csendes tecchalott állapot lett belőle.

Selen (Kate Beckinsale), akár csak John Spartan, lefagyasztva pihengetett 12 évet, amikor is kiszabadulva azzal szembesül, hogy az emberek tudnak a vámpírok és a vérfakasok létéről, mitöbb, korrekt kis háborút is indítottak a két faj elpusztítására. Mindezek tetejébe még ott van kislánya, Eve (India Eisley) is, aki mindkét természetfeletti típusból örökölt egy adaggal, ezért gyakorlatilag mindenki szeretné Őt megszerezni magának, hogy tökéletes harcost faragjon belőle a másik két faj ellen. Michael, Selen korábbi szeretője, és Eve apja halott (vagy legalábbis így hiszi mindenki), ezért a vámpírharcos hölgyemény egyedül indul neki, hogy leszámoljon mindenkivel, és megvédje a lányát. Bár az emberek ugye szintén ellenségek, egy társa mégis akad Sebastian nyomozó személyében. Mindenki mindenki ellen, jöhet a hentelés!

Nos, az utolsó mondat mindent le is ír erről a filmről. Az egész egy nagy rohanás, ahol van nyílt törés, egymillió töltény/másodperc, harapás, csonkolás, vér hektoszámra. Történet nincs, ne is keressünk. Színészi játék sincs – és ez inkább a rendező hibája, bár maga a forgatókönyv sem alkalmas arra, hogy csillogjanak a színészek, pedig Beckinsale azért tudott mutatni ezt-azt az előző részekben is. Elindult a film, ment, és hirtelen vége lett, és sok minden nem maradt meg bennem róla. A kislányt alakító Eisley olyan volt, mint a Kör Samara-jának vámpíros változata. A többi szereplő, mintha egy közepes B kategóriás filmből lépett volna elő. Párbeszéd csak elvétve, bár, ha jobban belegondolok, ebbe a műfajba nem is kell sokkal több.Ok, kapunk hegyomlás méretű vérfarkasokat is, de ők meg ugye nem túl kommunikatívak.

Két pozitívumot azért említenék, ami tetszett. Az egyik az az, hogy Beckinsale-nek közel a negyvenhez is baromi jól áll a fekete latexcucc és a digitális kék szem, a másik meg Sebastian nyomozó autója a nagy végső leszámolásban, imádom ezeket a kocka Volvokat. Az, hogy ez a két dolog ragadott meg a filmről, szerintem mindent elmond. A sorozat, illetve a hentelős vámpírfilmek rajongóinak biztos okoz majd pár kellemes percet, de aki nem látta az előző részeket, nem biztos, hogy ezzel kellene kezdenie. Félek, hogy az Underworld elindult a Fűrész sorozat szintjére, lesz még folytatás, de az már csak videón.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Anthony szerint:

  Velemeny? Van
  Az elso az, hogy utana kellett volna olvasni mit irtak az elso 3 reszrol. Lattam, hogy a sajat velemenyed irtad le, ez termeszetesen szived joga. Na akkor egy picit segitek.
  A kritikusok (most egy talba teszem az elso 3 reszt) azt kritizaltak, hogy vampiros, farkasos film es keves ver, harapas, akcio talahato. Sot ahogyan emlited a harmadik volt ebbol a szemszogbol a leggyengebb. Szerintem a 4-ij reszben erre reacafoltak, de kegyetlenul. A moziban (mert megneztuk:)) a ver nem gyozott megszaradni, mert megint freccsent.
  A kerettortenet igaz szegenyes, MIchael semmit nem szerepel (sajna mert sokar vartak – lehet masj az 5 ben) de szerintem ennek itt most semmi ertelmet nem ereztem. A beszedek rovidek, velosek voltak (a felaldozhatokban sem volt sok szoveg megis jo volt) A film vegen pedig a nyilt kerdesek? Mi lesz ezutan? MI van MIhael – el?

  Szerintem osztalyzatban 8.5 de csak azert nem 9 mert MIichael nem szerepelt (itt a baratnom szolt bele)

 2. István szerint:

  A film jellemzésével tökéletesen egyet értek. Szerintem a forgatókönyv író hibázott a legnagyobbat. A rendező is a másodlagos gagyi színészekkel. Látványilag nincs velle gond, nekem tetszenek a henteses dolgok. De pl az hogy 12év után felébred a leg ősibb vámpír, lemegy egy vámpírok lakta helyre aztán ott el üzleteli egy csicska kis senki vámpír a lányát, Az előző részekben annyira nagy tekintélyük volt az öreg vámpíroknak ebbe meg ilyet megcsinálnak? Nem hű a forgatókönyv az olyan részekhez amit már egyszer leírtak. Meg sok ilyen apróság. A strory a leg gagyibb. Aztán jön a színészek, már már xena-s háttérszereplőkkel. Az előzőek nekem sokkal jobba voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.