web analytics
A bűn hálójában - Haywire - Gina Carano

A bűn hálójában – Haywire

Cynthia Rothrock megvan, kedves olvasó? Igen, Ő volt a női Chuck Norris a 80-as években, teljesen értelmetlen filmekben vert laposra mindenkit (időnként Őt is), hogy aztán nagy erkölcsi tanulságokat levonva legyőzze a rosszfiúkat (néha lányokat). Nos, régen volt már “tökös” akciócsaj a vásznon, de most itt van a Bün hálójában, és Gina Carano.

Egy kisvendéglőben vagyunk, ahol Mallory Kane (Gina Carano) üldögél, amikor is belép egy férfi Aaron (Channing Tatum), odamegy hozzá, beszélgetni kezdenek, majd a lány ellentmond a pasinak, ezért egy kőkemény bunyó kezdődik. Segít Mallorynak Scott, aki csak egy egyszerű vendég az étteremben, majd miután Aaron a padlóra kerül, menekülnek a férfi elől. Az autóban a lány mesélni kezdi a történetét, miszerint Ő és Aaron a kormánynak dolgozik, szupertitkos akciókat oldanak meg. Egy hete volt egy találkozójuk a kormány egyik ügynökével (Michael Douglas), Rodrigoval, az akció kapcsolattartójával (Antonio Banderas), valamint Mallory expasijával, a cég igazgatójával, Keneneth – el (Ewan McGregor). Azt a feladatot kapták, hogy mentsék ki Barcelonából Jiang-ot. “Természetesen” az akció sikerrel járt, ezért ezért Kenneth egy új, egyszerű feladattal bízza meg a lányt : el kell utaznia Dublinba, ahol egy másik ügynök, Paul (Michael Fassbender) feleségét kell eljátszania. Egy partin találkoznak, minden rendben halad, amíg a lány Paul-t követve meg nem találja holtan Jiangot, kezében egy brossal, amit neki kellett viselnie, hogy a brit ügynök felismerhesse. Valami nagyon nem kerek ebben a dologban, és el is indul rohanás.

Elég durva a szereposztás, nem? Van egy relatíve érdekesnek mondható sztori is, egy nagyszerű harcművész csaj a főszerepben, mégis, mi itt a gond? Valahol ott látom a probléma gyökerét, hogy nem tudta eldönteni a rendező, Steven Soderbergh (aki ugye szintén nem kis név), hogy most verekedős akciófilmet, vagy Bourne szintű kémeposzt akar készíteni. Mindenhonnan csipegetett egy keveset, a bunyós jelenetek tényleg nagyon durván jók, viszont a sztori dadog. Carano, aki ugye korábban MMA harcos volt (ketrecharc) játszik, sőt, kifejezetten tehetséges, de azért nincs egy súlycsoportban a többiekkel. Az őt körbevevő nagyágyúk viszont inkább hozzák a biztonsági kötelezőt – igaz, a forgatókönyv és a rendező nem is enged nekik nagy teret. Persze, a ma már alap akció – thriller csavarokat megkapjuk, de semmi új, semmi izgalmas.

Mi az, ami elviszi a filmet mégis? Persze, a verekedős jelenetek, de csak akkor, ha anno bírtad pl. Steven Seagal filmjeit. Nem igazán tudom hova tenni, nem merném azt mondani, hogy rossz mozi, de bátran ajánlani sem merem. Kár érte.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.