web analytics
A szellemlovas 2. - A bosszú ereje - Ghost Rider: Spirit of Vengeance - Nicholas Cage

A szellemlovas: A bosszú ereje

Van egy különleges perverzióm, hiszek, illetve hinni akarok abban, hogy Nicholas Cage egy roppant tehetséges színész, csak az utóbbi időkben, talán a Ha/ver – t leszámítva nem volt szerencséje, és vagy az ügynöke szar, vagy csak picit melléfog a forgatókönyvek olvasásakor. A Ghost Rider első része, bár nem egy top 100 IMDB alkotás, de nem volt annyira rossz, hogy ne essek neki a második résznek.

Johnny Blaze (Nicholas Cage) ugye az előző részben eladta magát az ördögnek, és ezért bizony időnként lángoló fejű motorossá változik, és üldözi a rosszfiúkat. Most éppen Európában, a Balkánon bujkál, hogy mi elől, az nem igazán derül ki, merthogy az a magyarázat, hogy a Ghost Rider szelleme ellen – igencsak bukó, lévén benne lakozik. Itt keresi fel Moreau (Idris Elba), a titkoztatos szerzetes, és elmondja Neki, hogy bizony van egy fiú, Danny (Fergus Riordan), akinek apukája bizony maga az Ördög (Ciarán Hinds), és mivel az öreg kicsit gyengülni látszik, úgy dönt, maga mellé veszi a srácot, és majd ketten együtt, csakúgy mint Vader és Luke. Dannyre eddig anyja, Nadya (Violante Placido) vigyáz, mint Sarah Connor annó Johnra, de a gonosz által felbérelt rosszfiúk ellen már Ő is kevés, elkél egy égő koponya segítségnek.

Faék egyszerűségű sztori, láthatóan sokkal alacsonyabb költségvetéssel, mint az első rész, viszont már 3D – ben. Cage az előző részhez képest próbál életet lehelni nemcsak Johnny, de a Szellemlovas karakterébe is, arcjátékról viszont ugye nem beszélhetünk, ezért maradnak a test mozgásai – nos, azok inkább viccesek, mint hatásosak. Nicholas arca pár éve beragadt egy ilyen szenvedő ábrázatba, azóta azt tolja, valaki igazán rászólhatna már …. Elindult a film, 15 percenként Johnny átalakult, odacsapott, (el kell ismerni, a lángoló marótárcsás kotrógépet Visontán vagy Bükkábrányban biztosan megirigyelnék, amilyen sebességgel mozgott) és valahogy egy percig nem volt kérdéses, mi is lesz a sztori vége. Nem volt unalmas, de azért nem is izzadtam meg az izgalomtól. A látványvilág, a CGI még rendben van, viszont minden máson spóroltak, beleértve a forgatókönyvet, a helyszínt és a színészeket is – és sajnos ki kell mondani, Cage is rossz. Na jó, hogy ne csak fikázás legyen a dologban : a záró jelenetekben a lángoló Kraz is baromi jól néz ki (okosok majd biztosan kioktatnak, hogy az nem is Kraz volt, de szerintem az, és kész) és a moci is jól néz ki akció közben, Paul Teutul irigykedve nézheti, ilyen lángnyelveket sosem tudna egy chopperre tenni.

Aki látta az első részt, és bírta, nézze meg, nagyot nem fog csalódni, viszont akinek Cage 90-es évek beli alakításai jöttek be, kerülje messzire. Elgondolkodtató, hogy 2000 óta egyetlen filmjében volt használható az a srác, aki pl. milyen zseniálisat alakított a Végső állomás, Las Vegas – ban.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

1 Response

  1. Eser szerint:

    Nekem tettszett az első rész, de hihetetlenül elrontották a ezt a filmet. Nekem még tetszett is a lovas lelketlensége, szerintem teljesen fölösleges volt “életet” vinni a karakterébe, csak kiparodizálták.
    Engem a sztori jobban megfog mint a színészek játéka, ezért arra jobban is figyelek. Egyedül az ördögöt játszó színész hiányzott, valahogy irritál amikor csak úgy lecserélik az egyik fő karaktert.
    Nem tudom, hogy miért kellett újra forgatni pl. a szerződéskötést… az első részben valahogy nem így történt… Ráadásul újra és újra felhozzák és tolják az arcodba. Na meg Jhonny sebe… Oké, hogy közhely de tiszta Herry Potter stílusa volt. És van még egy csomó ellentmondás az első résszel szemben, főleg az ördöggel kapcsolatban.
    Az én kedvemet nagyon el tudják venni az ilyen “apróságok”, még akkor is ha tűrhető lett volna a sztori. Azt hiszem maradok az első résznél.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.