web analytics
Csempészek - Contraband - Mark Wahlberg

Csempészek – Contraband

Mark Wahlberget már zenész korában is csíptem, korrekt kis funkyt tolt, és amikor a vászonra lépett, nekem ott sem okozott csalódást. Nyilván nem fog Oscart kapni talán sosem, de nem csak agyatlan szépfiú szerepekre alkalmas, és ezt a Csempészek – ben is bebizonyította.

Chris Farraday (Mark Wahlberg) jó útra tért ex-csempész. Saját kis biztonságtechnikai cége van (ugye kurvából lesz a legjobb feleség), szép asszonykája, Kate (Kate Beckinsale), és két gyereke. Nyugalomban telnek a napjai, amíg a párjának testvére, Andy (Caleb Landry Jones) bele nem keveredik egy drogügyletbe, amit el is szúr a haverjával. A megbízójuk, Tim Briggs (Giovanni Ribisi) nem túlságosan lelkes a balul elsült akció miatt, keményen betámadják a srácot, és megfenyegetik, hogy bizony nem tesz túl jót az egészségének, ha záros határidőn belül nem virítja a lóvét vagy a cuccot, amivel tartozik. Chris megpróbálja elsimítani az ügyet, elmegy Briggshez, tőle viszont csak két hetet kap, hogy a 700.000 dolcsit előteremtse. A férfinek nincs más választása : újra össze kell trombitálni a régi bandát, és még egy utolsó bulit le kell zavarni Panamában, hogy meglegyen a pénz. Segítséget kér legjobb barátjától, Sebastian – tól (Ben Foster), és már hajózunk is Dél – Amerikába.

Akció-thriller, az alapsztori már lerágott csont, és a fordulatok sem hoznak eget verő újdonságokat. Mégis, én élvezettel néztem végig a filmet, tetszett Wahlberg játéka, és a forgatókönyv is kellően feszes, igazándiból nincs lassulás benne. Nincs kiemelkedő színészi játék, Marky Mark korrekt, Beckinsale néz őzike szemekkel és félti a gyerekeket, Ribisi nekem kicsit hiteltelen a rosszfiú szerepében, főleg a hangja elég idegesítő, Foster meg … (nem lövöm le inkább a poént)

Egyszerű, mint a faék, és ez itt az előnyére válik : nem akarnak 15 szálat mozgatni egyszerre, de nem is teljesen egysíkú a dolog, pont annyit ad, ami elég egy nagyszerű esti szórakozáshoz. Nem ez az a film, amiből még hetek után idézgetni fogsz, de szerintem bőven megéri a jegy árát.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.