web analytics
Fogadom - The Vow - Rachel McAdams - Channing Tatum

Fogadom – The Vow

Minden valamire való Valentin napra illik csinálni egy romkomot, vagy legalábbis egy romantikus drámát. Idén sem maradtunk ilyen film nélkül, viszont a Fogadom egy kellemes meglepetése lett ennek a sokak által várt sorozatnak.

Paige (Rachel McAdams) és Leo (Channing Tatum) fiatal házaspár, életük úgy tűnik, boldogsággal teli. A férfi egy kis hangstúdiót vezet, a nő pedig szobrászkodik, éppen első, komolyabb megrendelésén dolgozik. Minden rendben velük egészen addig, amíg egy mozi után hazafelé egy baleset miatt Paige ki nem fejeli a szélvédőt. A kórházban magához térve kiderül, hogy a diagnózis rövidtávú amnézia, vagyis a közeli eseményekre nem emlékszik, gyakorlatilag nem ismeri fel a férjét, az utolsó emléke szerint még jómódó szüleivel (Jessica Lange es Sam Neil) él, és a vőlegényét Jeremynek (Scott Speedman) hívják. A férfi persze mindenáron szeretné visszakapni a feleségét, annak szülei a lányukat, de leginkább Paige az, aki össze van zavarodva, és nem tud mit kezdeni az új életével. Gyötrelmes időszak kezdődik, amiben minden szereplő sérülhet.

Lehetett volna ebből egy 50 első randi szintű komédia is, de legnagyobb örömünkre inkább drámai a film, mint vicces. Bár a film elején kiderül, hogy megtörtént esetek alapján készült a film, mégis dicsérhető az ügyes forgatókönyv, végig ügyel arra, hogy sehol ne forduljon ordenáré nyáladzásba a történet, a párbeszédek jól felépítettek, és kisebb kompromisszumokkal könnyen beleélheti magát a néző a két főszereplő életébe. Mik ezek a kompromisszumok? Talán a színészi játék. McAdams és Tatum is kellően tehetséges, mégis, mintha nem sikerült volna a teljes azonosulás a karakterekkel – néhol kicsit mesterkéltnek tűnt nekem mindkét sztár fellépése. Főképp Paige személyisége, illetve annak változása hordozott magában többet, ahogy a felszabadult művészlélekből visszavált elkényeztetett gazdag kislányba, majd onnan elindul újra. Leo karaktere halálosan egyszerű : szerelemes, mint a nagyágyú, egy szép pasi, nagy testtel és nagy lélekkel. A csajok imádni fogják. Félreértés ne essék, egyikőjük sem rossz, csak szerintem ebben a filmben több potenciál volt.

Persze, ha ezektől eltekintünk, komoly gondolatokat indíthat meg az emberben, főleg, ha párkapcsolatban él – az biztos, hogy én sem tudnék első körben mit tenni a helyzettel. Nem mondom, hogy egy Love Actually szintű romantikus-klasszikus lesz belőle, de szerethető film a Fogadom.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

1 Response

  1. Harder szerint:

    Koszi az ajanlot, aranyos filmnek tunik es mivel parkapcsolatban elek en is, kivancsiva tettel, meg fogom nezni amint lehetosegem adodik ra. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.