web analytics
Oscar 2012 - Meryl Streep - Jean Dujardin

Oscar 2012 – rövid értékelés

Rövid értékelés, persze, az Oscar gáláról. Igazán nagy (sőt, inkább semmilyen) meglepetés nem történt, az Akadémia hozta a formáját, ami sajnos Billy Crystalról nem mondható el. Biztató kezdés után elmaradtak a poénok, sok volt az önismétlés, komolyan össze kell szedniük magukat jövőre, és valami friss arcot keresni. A Kodak színház még mindig monumentális, bár a hírek szerint utolsó alkalommal adott otthont a gálának (Crystal poénkodott többször is a névadó csődjéről).

A dijjazottak. Scorsese filmje, a Hugo tarolt a technikai számokban, volt pár, pl. a látványvilágért kapott szobor, amit nem éreztem jogosnak, inkább amolyan “fájdalomdíj” szerű dolog volt, ha már a nagy kategóriákban nem kapott semmit. Ennek ellenére tessék elmenni és megnézni, a héten lesz a premierje itthon!

Clooney és az Utódok is kapott egy szobrot, a legjobb adaptált forgatókönyvét, részemről itt én másnak szurkoltam, de érthető volt ez a szobrocska is. Woody Allen persze menint nem volt jelen az átadón, de a legjobb eredeti forgatókönyves díjat megkapta az Éjfél Párizsért. Az átadó Angelia Jolie meg inkább volt félelmetes, mint szexszimbólum, nagyon durván le van fogyva. Octavia Spencer és Christopher Plummer az est tuti befutói a mellékszereplőknél, Plummer Oscarja amolyan életműdíjnak is felfogható most, végre megkapta, 82 évesen. Az elválás történetének győzelme is borítékolható volt a legjobb külföldi film versenyében.

Michael Hazanavicius lett a legjobb rendező, természetesen a Némafilmesért. Dujardin első francikaént megkapta a legjobb színésznek járó díjat, kétségtelenül jó volt, de itt inkább a film ereje miatt eshetett rá a választás, szerintem ezt George jobban megérdemelte volna. Meryl Streep győzelme nem volt meglepetés, tényleg nagyszerűt alakított a Vasladyban, ami a legjobb smink díját is elhozta. A legjobb film meg persze a Némafilmes lett, ez nem is volt kérdés, most megy a magyar mozikban, tessék megnézni, ha már ennyire szétnyerte magát (teszem hozzá, nem érdemtelenül)

Szóval, vége a 2012-es Oscar gálának is, egy “átlagos” show-t láthattunk, néhány kellemes (Emma Stone, Will Ferrell), néhány ritka kínos (Robert Downey Jr.) pillanattal, de akárhogy is nézzük, ez az esemény még mindig a film ünnepe, és erre most még rá is erősítettek a szervezők. Most pedig tessék menni a mozikba, és megnézni a még futó, és bemutatás előtt álló nyerteseket!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.