web analytics
A bébisintér - The Sitter - Jonah Hill

A bébisintér – The Sitter

Bébiszitteres filmet szerintem már mindenki látott, adottak a helyzetkomikumok, egy jó főszereplővel, és klassz gyerekszínészekkel akár jó is lehet. Ha mindezt megpróbáljuk a mostanában menő tapló humorral keverni, akkor valami olyasmit kaphatunk, mint a Bébisintér.

Noah-t (Jonah Hill) felfüggesztik a főiskolán, anyjával él (macskája és babettája nincs, de közel áll hozzá).  Hogy egy kis pénzt is keressen, Mrs Pedulla három gyerekére vigyáz, mint bébiszitter, bár nincs túl nagy kedve a dologhoz. Ráadásul a kölykök sem egyszerűek, Slater (Max Records) finoman szólva sincs teljesen tisztába szexuális irányultságával, Blithe (Landry Bender) úgy gondolja, már kislányként a celeb életre edzi magát, Rodrigo (Kevin Hernandez) meg, az örökbefogadott fiú ellenállhatatlan vágyat érez, hogy klotyókat robbantson fel. Persze feltűnik a csábító szöszi, Marisa (Ari Gaynor), aki mindenféle hülyeségre ráveszi Noah-t, aki így a gyerekkel a nyakán nekiindul az éjszakának.

Jonah Hill egy baromira tehetséges ember, az egyik legjobb komikus most Hollywoodban. Persze, erre rátesz a fizimiskája is, bár a Bébisintérben ez nem kap szerepet. A rendező, David Gordon Green, akinek a Király! (Your Highness) – t is “köszönhetjük”, ezúttal sincs a helyzet magaslatán. Valahogy az egész nem áll össze, persze van pár jó poén, és Hill a legrosszabb könyvekből is ki tud valamennyi pluszt csikarni, de ahhoz, hogy ez egy élvezhető film legyen, Ő most kevés volt – bár megkapja Sam Rockwell-t társnak pár jelenetben. A karakterek mintha egy brazil szappanoperából csöppentek volna elő, mindenkinek csavaros az élete, és persze mindet meg tudja oldani a főszereplő a film végére, ráadásul még maga is megtalálja a boldogságát, happy end. Úgy gondolom, az egyszerűbb ebben az esetben jobb lett volna – vagy legalábbis eldönteni, hogy mit akar a sztoriból a rendező kihozni. Egy sírvaröhögős vígjátékot, vagy nagy erkölcsi tanmesékkel és okulásokkal megáldott filmet. A kettő együtt talán csak akkor működne, ha a humor a kvázi “intelligens” fajtából jönne, a Bébisintér azonban nem ezt hozza. Ráadásul ezeknek a filmeknek itthon most elég nehéz helyzete van, elég csak arra gondolni, hogy a Project X – et 18-as karikával adják, ergo ezzel ki is nyírják már a bemutató előtt.

A Bébisintér sajnos nem jó film, de nagyon remélem, Jonah Hill következő mozija majd nagyobbat üt. Bemutatója talán valamikor majd a nyáron.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.