web analytics
Plasztik szerelem - Ryan Gosling

Plasztik szerelem

Igen, mindig is rajongtam Forrest Gump-ért. Lars Lindstrom azonban nem Gump. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az vagy nem látta a Forrest Gumpot, vagy a Plasztik szerelmet.

Lars 28 éves srác, egy északamerikai kisvárosban él, teljesen elzárkózva a külvilágtól. Édesanyja a srác születésekor halt meg, apja szintén elhunyt már. Idősebb testvére a tragédia után hazaköltözik, fiatal feleségével, aki terhes. Lars eljár ugyan templomba, dolgozni, de igyekszik kerülni a kapcsolatot még a testvérével is. Új kolléganő érkezik a munkahelyére, aki elég komolyan rámozdul főszereplőnkre, de Ő persze figyelmen kívül hagyja a lány erőlködését. Egy másik kolléga egy nap felhívja a figyelmét egy internetes oldalra, ahonnan tökéletes nőket lehet rendelni. Egy gond van csak : a hölgyek műanyagból vannak….

….. bár, anatómialiag helyesek.

Lars megrendeli Biancát, a brazil és norvég ősökkel bíró lányt, majd nagy lelkesen bemutatja a báttynak is. A család (és az egész város) kétségbe esik, mit is tegyenek a helyzettel. Úgy döntenek, belemennek a játékba, a kis közösség emberként bánik a bábuval, aki ezek után templomba jár, orvosi kezelésre, modellkedik egy üzletben, és később az iskolatanácsba is beválasztják. Lars közben küzd a saját démonaival, és alakítja a történetet.

Valóban, rengeteg vicces jelenet kerekedik ki ebből a történetből (amire garancia a történet írója, Nancy Oliver, aki a Sírhant Műveket is jegyzi). Mégis, nehéz szívvel áll fel az ember a film végén, és közben is rengeteg gondolat cikázott a fejemben folyamatosan. A szinészek elsőrangúak, Lars szerepében a fiatal Ryan Goslingot láthatjuk, aki erősen Oscar gyanús alakítást hoz ebben a moziban. Nagyon erős a doktornő is, akit Patricia Clarkson játszik.

Vígjátéknak írják, de nem könnyű film. Persze, ha nem gondolkodsz el közben, és csak a poénokra figyelsz, jól fogsz szórakozni. Ha egy kis figyelmet is szentelsz neki, akkor nem kevés tanulságot is levonhatsz a filmből. A kulcsmondat a vége felé, a pap szájából hangzik el. Tessék megnézni, és megtudjátok, hogy mi az.

Ott a helye a DVD – k között, ha meg még nem láttad, tessék pótolni!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.