web analytics
Terence Hill

Terence Hill

Ma 73 éves Mario Girotti, vagy ahogy szinte mindenki ismeri, Terence Hill.

A kis Mario Velencében született 1939-ben, anyja német származású, ezért Lommatzsch – ban nőtt fel, közel Drezdához. 12 éves korában, egy úszóversenyen (már itt van némi kapcsolat Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer-rel) fedezte fel Dino Risi olasz filmes, és szerepet kínált neki. Még abban az évben Rómába költöznek, ahol is tovább folytatta színészi karrierjét, az egyetemen klasszikus irodalmat tanult, a megszerzett pénzből pedig hobbiját, a motorozást szponzorálta. Több, mint 20 kisebb szerep után megkapta első nagyobb lehetőségét, és olyan sztárok mellett játszatott az 1963-ban bemutatott Párducban, mint Burt Lancaster, Claudia Cardinale vagy éppen Alain Delon. Rövid időre ismét visszatért Németországba, ahol számos westernfilmet csinált.

1967 – ben tért vissza ismét Olaszországba, ahol leforgatta az Isten megbocsájt, én nem című filmet, amiben először játszott együtt Bud Spencerrel. Ekkor változtatta meg a nevét, és így született meg Terence Hill. A következő évben megnősült, majd jöttek a spagetti westernek sorban, ahol is lassan állandó partnere lett a nagydarab szakállas fazon. Európai sikereikre felfigyelt Amerika is, Hill először 1976-ban forgatott Hollywoodban, kezdetben szólóban, majd persze a nagy vízen túl is összeállt a legendás páros, és ma már klasszikusnak számító filmeket csináltak, amiken szó szerint én is felnőttem, és ma is hatalmas kedvenceim.

Egy fia született, Jess, illetve 74-ben felségével örökbe fogadtak még egy fiút, Ross-t, akivel együtt is játszott a Keményfejű című filmben. Ross egy tragikus autóbalesetben elhunyt 89-ben, ami után Hill mély depresszióba esett, és csak feleségének köszönheti, hogy újra talpra állt. Jöttek a tv-s sorozatok, a Lucky Luke, a Don Matteo. 1994-ben leforgattak még egy filmet Bud-dal, ez lett a Bunyó karácsonyig, majd 2010-ben ismét visszatért, a Triggerman című westernnel.

Jelenleg Amerikában él, producerkedik és időnként színházi szerepekben is feltűnik. 17 közös filmje Bud Spencerrel számomra alapmű, húgommal szerintem jópárat szó szerint végig tudnánk szinkronizálni. Isten éltesse, Mario Girotti, vagyis Terence Hill!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.