web analytics
Tükröm tükröm - Mirror mirror - Julia Roberts - Lily Collins

Tükröm, tükröm – Mirror Mirror

Once uppon a time, long ago, there lived a priness, called Snow White. Különös a viszonyom a Hófehérkével, lévén középiskolai angoltanárom úgy gondolta, az tuti sokat segít az akkor még nem létező tudásunkon, ha egy téli szünet alatt szó szerint bemagoljuk a klasszikus mesét, természetesen angolul. Idén két feldolgozása is érkezik a sztorinak, az első, Tarsem Singh által készített Tüköm, tükröm most megy a mozikban.

Azt hiszem, ez az a film, ahol a szokásos alapsztori bemutatása elmaradhat, nem hinném, hogy van ember, aki még nem találkozott a hercegnővel, és annak gonosz mostohájával. Persze Singh csavart egy kicsit a dolgokon, modernizálta kissé, de azért a tükör meg a törpék megmaradtak, meg van herceg is. Indiai a rendező, é az eddigi filmjeiben is megszokott, bollywood – i beütésű látványvilágot most is megkapjuk, a ruhák, a díszletek szépek, és a történet mesélése is az lenne, ha nem erőltetnék mindenáron azt, hogy ez bizony egy vicces film lesz akkor is, ha belezöldülünk. Annyira idétlenek a poénok, és sokszor nagyon rossz ütemben jönnek, hogy inkább kínos, mint szórakoztató. A mostoha szerepében Julia Roberts leginkább a Pretty Woman megöregedett paródiája, de jól áll Neki a szerep, az Ő tehetségével ez rutinmunka, bár mintha Ő is unná időnként a viccelődést. Lehet, hogy Singhnek nincs humora? Hófehérke szerepében Lily Colllins nem az a tipikus törékeny hercegnő, van itt kérem vívás, meg amit csak akarunk, úgy látszik, Shrek csaja óta ez kötelező minden mesében, éljen a Spice Girls és annak hatása! Szegény Collins a ruhatár mellé kapott egy olyan szemöldököt, aminek receptjéért sírva könyörögne Kiszel Tünci. Armie Hammer a herceg szerepében pont olyan, mint az egész film : kicsit buta, de legalább csillog-villog.

Értem én az alapötletet, és szerintem ha hagyták volna Singhet nyugodtan dolgozni, akkor ebből egy korrekt kis film lehetett volna, így viszont, hogy erőltették a viccelődést, egy igencsak fárasztó, de látványos mozit kaptunk. Legalábbis nagyon remélem, hogy a nyomás nagy volt a stúdió részéről, és nem egy tehetséges ember erőteljes visszaesését láthatjuk. Igazándiból azt sem merném mondani, hogy gyerekeknek ajánlott, mert szerintem ők meg unnák. Nagyon remélem, hogy a második nekifutás idén jobban sikerül – bár az meg fantasy lesz, komor látványvilággal – amitől nekem mostanság bőven ki van a herótom, szóval tartok attól is. Ne legyen igazam!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.