web analytics
Will - Steven Gerrard - Perry Eggleton

Will

Azt hiszem, néhány napja elértem a filmes elhivatottságom csúcsára. Teljesen önszántamból megnéztem a Will : You`ll Never Walk Alone című angol alkotást.

Will (Perry Eggleton) egy 11 éves kissrác, aki anyja halála után egy katolikus bentlakásos iskolába kerül, mert apja a tragédia után eltűnik. A fiú elvakult Liverpool drukker, ott lóg a szobája faján az imádott klubjának posztere. Egy napon édesapja, Gareth (Damian Lewis) visszatér, kiveszi Will-t a suliból, és hogy újra egymásra találjanak, jegyet szerez a 2005-ös BL döntőre, Isztambulba, ahol a Pool az AC Milannal játszik. Az utazás előtt azonban az apja is meghal, a srác elszökik, és egyedül vág neki az útnak Törökországba.

Bájosnak tervezték, egy drámába ültetett roadmovie – vígjáték jelleggel, kissráccal, kiskutyával, mert az ugye mindig siker. Nos, a történet nem túl bonyolult, színészi játék időnként van, de minek, ha forgatókönyv nem készült. Inkánn már kínos a film. Persze, mivel magam is elborult agyú futball drukker vagyok, némileg át tudom élni, mit is érezhet Will, de azért lehetett volna ezt kicsit hihetőbben is csinálni. Focis filmet amúgy sem könnyű csinálni, mert hát ugye nem mindenki imádja – és ez meg nem is az a macsó verzió, szóval inkább gyerekeknek szólhat. Őket viszont kár lenézni egy ilyen sztorival. Esetleg igazi Scousers – eknek, akik értékelni fogják Carragher vagy Gerrard rövid cameoját, és a megjelenő King Kenny Dalhish előtt még én is fejet hajtok – de ez akkor is édeskevés. Nem véletlenül maradt a szigeten, Írországon és Anglián kívül máshol nem is mutatták be, de ahogy ismerem a magyar kertévéket, rövidesen azért nálunk látható lesz.

Ez tényleg elhivatottság már. Főleg, mert ha van csapat, amit gyűlölök (az Arsenal mellett), az a Liverpool. Akkor is, Glory, glory ManUnited!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.