web analytics
Elveszett - Gone - Amanda Seyfried

Elveszett – Gone

Úgy tűnik, mostanában összekeveredtek a szerepek azokban a dolgokban, amiket látok. Ez a harmadik olyan mozifilm a kötelmúltból, amit inkább Horatio Caine – nek kellene kinyomozni 45 percben a CSI – ban és leadni a tv-ben, nem pedig másfél órában kibontani nagy vászonra.

Jill Conway (Amanda Seyfried) Portlandben élő fiatal nő. Egy évvel ezelőtt elrabolták, és egy szép mély lyukba tartották, ami tele volt emberi maradványokkal. Egy este fogva tartója lemászott hozzá a gödörbe, Jill egy ott talált csonttal megölte, és sikeresen kiszabadult.

Vagy legalábbis Ő így adta elő a történetet a rendőrségen. A nyomozás során viszont nem találták meg a lyukat, ezért egy idő után azzal az indokkal, hogy mivel a lányt gyermekkori trauma érte, csak kitalálta az egészet – gyakorlatilag senki nem hitt Neki. Persze Jill nem adja fel, és szisztematikusan járja végig az erdőt, hogy megtalálja a gödröt, de egyenlőre nem járt sikerrel. Egy nap, amikor hazaér, nem találja otthon testvérét, Mollyt (Emily Wickersham), aki nem mellékesen alkohol problémákkal is küzd. Keresi mindenhol, amikor rádöbben, korábbi elrablója mégsem halt meg, és most visszatért, bosszút állni. Persze ismét elrohan a rendőrségre, ahol továbbra sem veszik komolyan, egyedül az új fiú, Peter Hood (Wes Bentley) mutat némi érdeklődést, és próbál segíteni a nyomozásban.

Akár még izgalmas is lehetne ez a film, ha Heitor Dhalia első amerikai rendezésében nem akart volna “tökéletes thrillert” forgatni – lévén ilyen nincs, másrészt tehetsége sem alkalmas rá. Ebben a moziban mindenki gyanús. Bárki lehetne a gyilkos, tele van az összes karakter fekete foltokkal – de ez inkább erőltetetté, mint érdekessé teszi a történetet. Görcsösen fokozni akarja a feszültséget, ezért mindent bevet, oda-vissza ugrálunk a múltban – jelenben, kapunk sötét képeket, egy kis Bárányok hallgatnak utánérzést, de ez túl sok. Bár nem tudtam, ki lehet a rabló, egy pillanatra sem tudott magával ragadni a film, és bár nem mondom, hogy untam, de mint említettem : ebből egy 45 perces sorozatrész sokkal feszesebb és élvezhetőbb lett volna. Seyfried mindent megtesz, amit csak tud, kétségtelenül tehetséges, de nem ez a szerep és nem ez a forgatóköny fogja meghozni neki a nagy áttörést. Lesz ez még jobb is, remélhetőleg!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.