web analytics
Felvéve - Accepted - Justin Long, Jonah Hill

Felvéve – Accepted

Ismét vendégpost, ismét Kattusz, és újra egy vígjáték, ezúttal  2006-ból az akkor még mókásabban kinéző Jonah Hill-el és Justin Long-gal.

Bartleby befejezte a középiskolát, de az egyetemre pedig nem vették fel, pedig nyolc helyre is beadta a jelentkezését. A szüleinek nem mondhatja el az igazat, ugyanis ha nincs egyetem, akkor nincs munka. Ha nincs munka, akkor nincs pénz. Ám de Bartleby amilyen kétségbeesett, olyan találékony is. Pár barátjával, akik ugyan úgy jártak, mint Ő, kitalálják, hogy csinálnak egy saját egyetemet, csak az a bökkenő, hogy egyre többen jelentkeznek. Ilyenkor kezdődnek a bonyodalmak.

Kell egy hely. Kell egy hely, ahol az egyetem áll majd. Rory, a Bartleby egyik barátja tud egy régi elmegyógyintézet épületéről, amit évekkel ezelőtt bezártak. Általában ilyenkor kapcsolják ki a filmet a nézők, ugyanis sokakban ott a kérdés: A környéken senki nem veszi észre, hogy hirtelen ott terem egy kiváló egyetem. Ezen nem kell gondolkozni, ugyanis a film halad tovább az eseményekkel együtt. Az is kérdéses, hogy honnan is szereztek a felújításhoz pénzt. A Bartleby apja adta neki az egyetemi félévekre, a többit pedig a jelentkező diákoktól szedték össze.

Sok oldalon olvastam, hogy nagyon valószínűtlen sztori. Erre a válaszom csak ennyi: a Star Wars, a Harry Potter, Az arany iránytű, a Narnia, a Transformers, a Gyűrűk Ura is valószínűtlen, mégis a fél világ imádja! Ki látott már Jediket Sith-ekkel harcolni, vagy állatokat karddal küzdeni a gonosz ellen vagy épp az egyik szomszédodat patrónust idézni? Esetleg hallottatok már beszélő állatokat, beszélő autókat, amik utána hatalmas robotokká válnak? Szerintem egyik sem történt meg veled. Éppen ez a csodálatos a filmekben, hogy bármi megtörténhet. A legtöbben ezért néznek filmeket, hogy kicsit kikapcsoljanak, majd hogy elrugaszkodhassanak a valóságtól és elfelejthetik a mindennapi gondokat.

Visszatérve a filmhez. A szereplők szimpatikusak, mindenki megtalálhatja a neki legszimpatikusabbat. Justin Long hozza a szokásos formáját, ugyanis nem annyira meggyőző a játéka. Jonah Hill-hez nagyon illik az okos, bár ügyetlen srác szerepe, sok filmben hasonlóképp viselkedik, lehet, hogy a való életben is ilyen. A Bartleby többi barátja nem ismerős más filmekből, bár a Monica-t játszó színésznőt (Blake Lively) sokan ismerhetik a Gossip Girl (A pletykafészek) c. sorozatból. Aki nekem különösen szimpatikus volt, az Glen, a buta, szerencsétlen srác, aki bármelyik percben mosolyt csalhat az arcunkra.

Humoros film tele poénokkal, nem volt olyan rész, ahol ne mosolyogtam volna el magamat. Szerintem igazán jó, ötletes és elgondolkodtató film, legalább is elgondolkoztam a jövőmet illetően.

Összegzés:

– Remek vígjáték, bár keveselltem azt a 90 percet.
– Jó színészek, jó rendezés, csúcs történet.
– Középiskolásoknak kötelező darab!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.