web analytics
The Samaritan - Samuel L. Jackson - Ruth Negga

The Samaritan

Időnként belefutok olyan filmekbe, amikről tényleg semmit nem lehet tudni. Általában az ilyeneket a szereplőgárda miatt szoktam kiszúrni, így sikerült megnézi a The Samaritan című mozit, Samuel L. Jackson – nal a címszerepben.

Foley (Samuel L. Jackson) 25 év után szabadul a börtönből. Igazi oldschool szélhálmos, aki kényszerhelyzetbe került, ezért le kellett lőnie a saját társát, akivel együtt csinálták a balhékat. Leülte a büntetését, és most szeretne új életet kezdeni. Munkát keres, egy építkezésen kezd el dolgozni. Nincsenek barátai, a családja elhagyta, egyedül van, de eltökélt, és próbálja kerülni a bajt. Rövidesen azonban feltűnik egy fiatal srác, Ethan (Luke Kirby), akiről kiderül, a régi társ fia. Megpróbálja rávenni Foley-t, hogy szálljon be újra pár buliba. Közben megismerkedik Iris – szal (Ruth Negga), a fiatal lány elvarázsolja, minden kezd jól alakulni, amikor is kiderül egy apróság a lányról, és innentől már nincs megállás.

Thriller csavarokkal, sötét képekkel, erőszakkal, mégis tele érzelmekkel – amolyan modern kori film noir. Lassan indul, és igazándiból csak a végkifejlet pörög fel egy kicsit. Van idő arra, hogy Jackson megmutassa, mennyire jó színész, és a forgatókönyv hiányosságait valamint a tempót bőven elhomályosítsa. Ruth Negga – ban van valami elbűvölő bájosság, jól kiegészítik egymást a közös jeleneteikben. A másik régimódi rosszfiú szerepében Tom Wilkinson mintha a Spílerből lépett volna ki egy vendégszerepre, de jól áll neki ez a figura. David Weaver rendező gond nélkül siklik át néhány logikátlan dolgon, nehezen hihető helyzeten. Lehet, hogy csak hangulat kérdése, de engem ezek most egyáltalán nem zavartak.

Bizonyára sokaknak lesz majd vontatott, nekem mindenesetre nagyon jól esett ez a film az utóbbi napok silányabb felhozatala után. Szerettem az okosan felépített dialógusokat, Jacksont, az a pár csavar is a helyén volt szerintem, kellemes meglepetés. “Természetesen” semmi infó nincs a filmről, Angliában és Amerikában be fogják mutatni, itthon szinte kizártnak tartom. Részemről ajánlott!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.