web analytics
Torrente 4 - Santiago Segura

Torrente 4

Még bőven Debrecenben laktam, amikor Ölveti Cice barátom felhívta a figyelmem egy filmre, ami spanyol volt, és egy roppant szimpatikus ex-rendőr volt a főszereplője, bizonyos José Luis Torrente. Megnéztem, a sztori ütött, Csuja Imre szinkronja szintén. Aztán jöttek a folytatások. A másodikat még úgy-ahogy, de a harmadik már inkább fájt, mint jól esett. Santiago Segura azonban nem hagyta ilyen módon eltűnni kedvenc karakterét, ezért nekiveselkedett egy negyedik résznek.

Torrente (Santiago Segura) alkalmi melókból próbálja eltartani magát, legutolsó megbízatása szerint az egyik helyi nagykutya lányának esküvőjén biztonsági őr. Persze nem mennek simán a dolgok, amiben szerepet játszik az ara, a szeretője, egy paparazzi, Torrente farka, és kb. sejthető, a végén az egész esemény botrányba fullad. Miután kellően le van égve, elvállal egy komolyabb munkát, itt már egy emberélet a tét, el kell tennie láb alól egy arcot. Persze azonnal segítséget próbál toborozni (csak azért, hogy mint eddig is, más csinálja meg a piszkos munkát, ő meg majd leszakítsa a lóvét), de végül csak a félkegyelmű Rin Rin (Kiko Rivera) tart vele, azonban az akcióba egy (pontosabban egy csomó) apró hiba csúszik, és Torrente hamarosan börtönben találja magát. Persze azonnal a szökését próbálja megszervezni, ezért előveszi egyik kedvenc filmjének, a Menekülés a győzelembe (Victory) sztoriját, és focimeccset szervez a börtönőrök és a rabok között. A meccs elindul, csakhogy az őrök között néhány friss igazolást is láthatunk, akik feltűnően hasonlítanak egy bizonyos Real Madrid nevű futballcsapat játékosaira…

Segura ezúttal odatette magát. Mindig is tudta, hogyan kell a “nép” nyelvén beszélni, hogyan tudja a szereplőit behelyezni abba a nyomorultságos környezetbe, ahol a film játszódik. Írt egy használható sztorit, a figurát szerintem már álmából felkeltve is tudja, és persze ismét összetrombitálta a spanyol sztárvilág néhány jeles képviselőjét, kisebb mellékszerepekre vagy cameokra. Persze az összes elemet láttuk már az előző mozikban, és komolyan kell követni a “cselekményt”, hogy némi logikát próbáljuk találni benne, de szerintem egy Torrente filmnél ez a legkevésbé sem fontos. Van itt tisztelgés El Fary előtt, és persze hajrá Atletico. Tapló, mint a legelső részben, de úgy istenigazából, gyengébb lelkületű nézők valószínűleg simán otthagyhatják a film közepén, de ha tetszett az első rész, akkor ezt semmiképpen nem szabad kihagyni.

Egy dologban biztosan világbajnok a film. Szerintem még Kovi is megirigyelné azt a csöcsmennyiséget, amennyi a Torrente 4 főcímében látható. Már az a pár perc is komoly stílusparódia, ahogy a filmben látható akciójelenetek is. Segura 3D-ben is megcsinálta a filmet, én még csak oldschool 2D-ben láttam, de nincs is rá szükség, legalábbis nekem kicsit sem hiányzott, hogy több dimenzióban lássam Torrentét alsógatyában. A kritikusok halálra fogják fikázni, de ez engem csöppet sem érdekel. Az első filmet imádtam, és ez is tetszett. Ami biztos : meg kell néznem, hogyan sikerült Csuja Imrének a szinkron, mert bár angol felirattal is élvezhető volt, azért hiányzott a hang. Nem véletlen, hogy szinte sehol nem mutatják be a világon moziban, csak nálunk. Ennyit tesz egy zseniális szinkron, ezért Segura hálát mondhat Csokinak. A vége főcímet tessék megvárni, lesz még egy kis bollywood, és egy állat jó David Bisbal produkció is! 🙂 Sőt, igazándiból ezt nem is tudom kihagyni, tessék :

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.