web analytics
Kalózok - A kétballábas banda - The Pirates! Band of Misfits

Kalózok – A kétballábas banda

Kalózos mozi, és nincs benne Johnny Depp? Végre! Ráadásul animációs film, és nem Pixar féle 3D csoda, hanem stop-motion technikával készült, az Aardman Animations felügyelete alatt, akiknek pl. a Csibefutamot, vagy a Vallace és Gromit – ot köszönhetjük.

Kalóz Kapitány (eredeti hangja Hugh Grant) egy klassz kis hajót és egy mókás legénységet vezet az 1800-as évek közepén. Nem az a kifejezetten kegyetlen, és álnok, mint a kortársai, a csapata sem arról híres, hogy nagyon borzalmasak lennének. Tisztességes kalóz, már ha van ilyen. Egy igazi vágya van csak, szeretné megnyerni az Év Kalóza díjat, amit az utóbbi 20 évben egyszer sem sikerült neki. Nagy ellenfelei Black Bellamy,  (itthon ha minden igaz, Büszke Bellamy néven fog futni, eredeti hangja Jeremy Piven) Cutlass Liz (Penge Liz – Salma Hayek) és Peg Leg Hastings (Faláb Hastings – Lenny Henry). Természetesen a díj elnyeréséhez rabolni kell, ezért nekivágnak a tengereknek, ahol összeakadnak egy hajóval, aminek utasa maga Charles Darwin (David Tennant), aki felfedezi, hogy Kalóz Kapitány kedvenc és hűséges madara Polly az utolsó élő dodó. Meggyőzi a kapitányt, hogy utazzanak el Londonba, ahol, ha bemutatja a madarat az Év Tudósa díjátadón, tutira nyernek, és akkor lesz sok-sok kincs. Az egyetlen apró probléma azonban London és a Királyság vezetője, Victoria királynő (Imelda Staunton), aki finoman szólva sem kedveli a kalózokat.

Őszintén bevallom, nagy rajongója vagyok mindenféle animációs és rajzfilmnek. Jöhet bármi, talán csak a barbie sorozatokat leszámítva, de képes vagyok még most is végignézni az ezerszer látott Tom és Jerry részeket is. Az utóbbi időkben láthattunk többféle, a Pixar által elindított stílusban készült mozit, amik időnként varázslatosan szépek, vagy nagyon viccesek, esetleg a kettő együtt, de valahogy mégsem az igazi. Ahogy néztem a Kalóz Kapitány történetét, előjött belőlem a kisgyerek, és őszintén tudtam drukkolni a szereplőknek, mosolyogni a vicceken, és az utolsó percig örülni a filmnek. Kevesebb a sírva röhögős poén, mint egy Shrek filmben, és nincs akkora látványvilág sem, azonban a stop-motion technika ad egy olyan bájt az egész mozinak, ami engem elvarázsolt. A történet tényleg gyerekeknek szól, bár van azért néhány utalás más filmekre, történetekre az idősebb nézők számára is.  Maga a látványvilág, annak ellenére, hogy ez nem teljes egészében számítógéppel készített film időnként megdöbbentően szép, vannak igazán kiemelkedő jelenetek.

Nem fogsz benne annyi, mára már szállóigévé váló mondatot találni, mint volt anno pl. a Shrekben, de ez egy tisztességesen megcsinált családi mozi, ami nem fog fájni az idősebbeknek sem. Kíváncsi leszek, a magyar szinkron hogy sikerült, mert az eredeti hangok szinte mind tökéletesek, Hugh Grant ismét nőtt a szememben, hallhatóan nagyon élvezte e forgatást. Én meg a moziélményt.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.