web analytics
Bakancslista - The Bucket List - Jack Nicholson, Morgan Freeman

Bakancslista

Ismét vendégposzt, ismét Kattusz, és egy film, amiről én is akartam írni : a Bakancslista.

„Ha tehetnéd, akarnád-e tudni a halálod pontos időpontját?” A legtöbben nem, bár Én azok közé tartozom, akik szeretnék. Jó lenne tudni, hogy mennyi időm is van hátra. Ez a film pont erről szól. Carter (Morgan Freeman) egy autószerelő, akinek pénze, lehetősége és ereje nem volt, bár tervei a jövőt illetően bőven. Edward (Jack Nicholson), akinek pénze és tervei voltak, de ideje egy csöpp sem. Edward és Carter egy kórházban, pontosabban az Edward kórházában barátkoztak össze, ugyanis egy szobában helyezték el őket. Ott kezdődik az igazi történet és a kettejük barátsága is.

Carter és Edward rákkal kerültek a kórházba. Mikor kiderül, hogy csak egy évük maradt hátra, Carter megírja a saját bakancslistáját. Hogy mi is a bakancslista?! Azoknak a dolgoknak a listája, amiket azelőtt meg szeretnél tenni, mielőtt feldobod a bakancsot. Sok különböző dolog szerepel a listán. Pl.: Önzetlenül segíteni egy vadidegennek, nevetni, míg a könnyem kicsordul.

Mikor Edward ezeket felolvassa, azt mondja, hogy ettől sokkal extrémebb és vadabb dolgok kellenek, így hát felturbózzák. Így a listába olyanok kerülnek, mint tetováltatni, Shelby Mustang -ot vezetni, ejtőernyővel kiugrani egy repülőből. Így hát a barátok együtt ugranak ki a repülőből, versenyeznek a Mustangokkal.

Egy igazán megható, elgondolkodtató, jó film. Mind a színészek, mind pedig az ötlet, és a megvalósítás is tökéletes. Ennél jobb és tehetségesebb színészpárost ritkán lehet látni. Tetszett, hogy a két főhősünk teljesen ellentéte a másiknak. Mindenképpen érdemes megnézni.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.