web analytics
Columbus Circle - Selma Blair

Columbus Circle

Nem kell mindig moziba menni ahhoz, hogy az ember levezessen egy nehezebb napot. Elég időnként szétnézni a videós piacon, ott is lehet találni olyan filmeket, amik bár nagy valószínűséggel nem fognak maradandó élményt okozni, azért egy kellemes másfél órára mindenképpen jók lehetnek. Ilyen  a Columbus Circle is.

Abigail Clayton (Selma Blair) egy fullos lakásban én Manhattanban, egyedül. Hatalmas vagyont örökölt, mégsem tud élni vele, gyakorlatilag 12 éve nem hagyta el a kérót, kapcsolata nincs, csak a portással (Kevin Pollak), akivel az ajtó alatt ki-be csúsztatott levelekkel kommunikál, illetve a család régi barátjával, Dr. Fontaine – el (Beau Bridges). A kvázi nyugalmát azonban felkavarja a szomszéd idős hölgy halála, az eset után nyomozó Giardello (Giovanni Ribisi), illetve a hamar megérkező új lakók, egy fiatal pár, Lilian (Amy Smart) és Charles (Jason Lee). Ráadásul úgy tűnik, bár boldogok együtt, a férfiből időnként kitör az állat, és Abigail máris azt veszi észre, hogy saját lakásában bújtatja Lilian – t.

Igen, ez egy thriller, ami hitchcock-i elemekkel operál. A bezártságból és a folyamatos szorongásból épít, és ügyesen szedegeti elő a paneleket, majd egészen logikusan rakosgatja azokat egymás mellé. Nem akar világot megváltani, ergo a a fordulatok sem olyanok, hogy leesik az állunk, de tisztességesen megírt könyvet használ – és ami nagyon fontos : nem húzza el az egész filmet a végletekig, 82 perc, ami bőven elég. George Gallo rendező inkább forgatókönyvíróként ismert, pl. a Bad Boys mozikat is ő jegyzi – mondhatni iparosmunkát végzett, ezúttal viszont a jó értelemben. A szereplőgárda egészen rendben van, Blair – t imádjuk már régóta, Pollak nagyszerű karakterszínész, talán csak Ribisi lóg ki egy kicsit, mintha nagyon erősen akarná, hogy ő legyen a legjobb – picit erőltetett.

Vannak az úgynevezett egyszer nézhető, egy bambival elmegy filmek. A Columbus Circle is ezek közé tartozik, és szégyen, nem szégyen, nekem még így is jobb volt, mint pl. a Cosmpolis. Blair rajongóknak mindenképpen, és akár egy ilyen hülye viharos estére is, mint a mai, tökéletes. DVD – n minden bizonnyal itthon is látható lesz majd valamikor, moziba szinte biztosan nem kerül.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

1 Response

  1. vitriol szerint:

    Üdv! Jó ismertető, párat már én is alkottam: http://vitriol.gportal.hu -> Cinemánia menüpont. Ha van kedved, olvass bele! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.