web analytics
Feültetve - Setup - 50 Cent,Bruce Willis,Ryan Phillippe

Felültetve – Setup

Vannak olyan, zenével foglalkozó emberek, akik azt gondolják magunkról, hogy kellően jók lennének a filmvászonra is. Volt, akinek bejött, gondoljunk csak Mark Wahlberg – re, vagy Justin Timerlake – re. Napjaink egyik legnépszerűbb amerikai rappere, Curtis Jackson, vagyis 50 Cent is úgy döntött, van benne annyi, (és nem mellékesen van annyi pénze) hogy megmutassa magát egy hollywoodi produkcióban is.

Sonny (50 Cent), Vincent (Ryan Phillippe) és Dave (Brett Granstaff) gyermekkori jó barátok, együtt jártak középsuliba is – közösen tervelnek ki egy ékszerrablást is. Ahogy mondani szokás, némi fekália kerül abba a bizonyos palacsintába, Vincent megöl egy embert az akció során, majd amikor a vásárló megjelenik, a társaira is rálő. Sonny túléli az árulást, és amikor felépül, úgy dönt, megszerzi a részét, azt, ami jár Neki. Nem is lenne gond, ha nem kerülne be a képbe Detroit egyik igazán kőkemény nagykutyája, Mr. Biggs (Bruce Willis) – aki nem tűri, ha az engedélye nélkül dolgoznak a rossz fiúk a városban, és nem mellékesen van az orosz maffiával is egy elvarratlan szála. Sonny két tűz közé kerül, ahonnan nem igazán van kiút.

Mike Gunther a rendező és az egyik forgatókönyvíró. Minden bizonnyal Ő és Fifty is nagy rajongója Guy Ritchie – nek, és a Ravasznak meg a Blöffnek – lévén az említett filmek stílusát próbálták meg hozni a Felültetvében. Pontosítok, nem próbálták hozni, hanem gyakorlatilag teljesen lekoppintották. A karaktereket, azok jellemét, képi világot, és időnként teljes jeleneteket is. Előszedtek pár rutinos rókát (hogy Bruce miért vállalta el, az számomra rejtély, bár gondolom, a 20 millió dolláros költségvetés javát hazavitte, nemrég született a gyerek, kell pelenkára), de ez így borzasztóan kevés. Igyekeztek poénokat is beletenni, de azt is Ritchie stílusában – az meg nem nagyon megy, csak az angol srácnak. Forgatókönyv készült, de minek, kapkod, belevisz szálakat, amik aztán sehova sem vezetnek, vagy csak fogcsikorgatva illenek össze, és mindezek mellé ott van Sonny jelleme. Értem én, hogy Fifty nem akart teljesen negatív figurát játszani, de az erkölcsös ékszertolvaj valahogy furcsa kombináció. Én imádom Willis-t, de ebben a filmben még Ő is gyenge – Phillippe – ről nem is beszélve, akit annó imádtam a Cruel Intentions – ban. Jackson hozza azt, amit egy “amatőr” színésztől legalább elvár az ember – egyáltalán nem lógott ki a filmből, az más kérdés, hogy maga a keret volt igencsak gyenge.

Szóval, akciófilm, némi henteléssel, Bruce “pénzkereső” Willis – szel és 50 Cent – tel. Rajongók biztosan meg fogják nézni, akik viszont Willis miatt mennének, inkább felejtsék el, és imádkozzanak velem együtt, hogy ha már ennyi ideig felforgatják Budapestet, legalább jó lesz jövőre a Die Hard következő része. Curtis Jackson rajongói meg figyeljenek, legalább 7 film lesz idén és jövőre, amiben kedvencük szerepelni fog.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.