web analytics
Mindörökké rock - Rock of Ages

Mindörökké rock – Rock of Ages

Musical, Hollywood, 80-as évek borzos hajú, bőrgatyás rokkerei, Tom Cruise. Próbáld ezeket a fogalmakat összerakni egy képbe. Nem megy? Nézd meg a Mindörökké rock című filmet. Még most sem megy? Nem biztos, hogy a Te hibád.

Sherrie (Julianne Hough) tipikus kisvárosi lány, aki szerencsét próbálni megy Los Angelesbe, rögtön belebotlik Drew – ba (Diego Boneta), aki az egyik leghíresebb rock szentélyben, a The Bourbon Room – ban dolgozik, de közben dalokat szerez, és rocksztár szeretne lenni. A srác segít a lánynak, és bekerülhet pultosnak a csapatba. Rögtön jön a mélyvíz, másnap Stacee Jaxx (Tom Cruise) lép fel, aki a legnagyobb bálványa a villanygitár szerelmeseinek. A hely tulajdonosa és vezetője Dennis Dupree (Alec Baldwin) próbálja megmenteni a klubot, de igazi nagy ellenfele akad, az új polgármester felesége, Patricia (Catherine Zeta-Jones) feminista harcos mindenáron be akarja záratni a Bourbont. A fiatalok között hamar vonzalom alakul ki, a zene is beindul, és indulhat a rock!

Namármost, a Mama Mia! és társai óta tudjuk, hogy Hollywood előszeretettel vesz elő Broadway musical – eket, és vesz rá kvázi nagy sztárokat, hogy próbáljanak meg énekelni. A Rock of Ages is évek óta sikeresen fut színházakban, feldolgozva a 80-as, 90-es klasszikus rock slágereit, egy teljesen sablonos történet köré építve. Igazándiból én nem is várok mást egy musicaltől – és itt kell egy rövid kitérőt tennem, csak hogy tisztázzuk : mondhatni nagy rajongója vagyok a műfajnak, rengeteg darabot láttam, főképp színházakban, de természetesen a zenés filmeket is igyekszem mind megnézni. Szóval, egy musical nekem nem kell, hogy tele legyen csavarokkal, nagy izgalmakkal, őrületes színészi játékokkal : legyenek benne jó dalok, azok legyenek tisztességesen előadva, és szórakoztasson. Ezt a Mindörökké rock úgy ahogy, de elérte. Valahogy olyan érzésem volt, hogy nem tudták eldönteni, ez most egy vicces, néhol paródia szerű musical legyen, vagy csak egy sima, “klasszikus” szerelmes történet köré épített zenés film. A közönségnek érzésem szerint a Highschool musicalből már kinövő, de még nem felnőtt nézőket próbálták belőni, nekik viszont nem biztos, hogy sokat fog mondani a Axel Rose és társai zenéje. Az ezeken a zenéken felcseperedett korosztályom nagy része meg cikinek fogja tartani a filmet. Julianne Hough baromi jól néz ki, jó a hangja, de country énekes, a rock nem áll jól neki. Boneta nekem nem hiteles, mint rockstar, Baldwin néha zseniális, néha kínos a meleg bártulaj szerepében, Zeta-Jones túl negyvenen is még mindig jó gruppie lenne, Paul Giamatti, mint genyó manager egész jó, Mary J. Blige hangja fenomenális, Tom Cruise viszont abszolút kellemes csalódás : a hangja rendben van, és jól áll neki a szétcsúszott, kiöregedő csillag szerepe.

Kettősség volt bennem a film után, igazán akartam szeretni és ajánlani, de nem tudom teljes szívemből megtenni. A műfaj rajongóinak azért kötelező, a dalok előadása sem gáz, szóval, egy próbát megér, de nem ez lesz a korosztályunk új Pomádéja.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

1 Response

  1. zsolti szerint:

    A 80-as évek Rock zenéjén nőttem fel Twisted,és társai amilyen nagy elánnal vártam a filmet akkorát csalódtam benne ,a zenék még úgy ahogy elmennek,de a történet gyalázatosra sikerült.
    Jut eszembe a Dirt cimü Crüe filmről mi hir ???

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.