web analytics
Piranha 3DD

Piranha 3DD

A hangalámondásos VHS korszak egyik itthoni kedvence volt az 1978(!!!) – ban készült Piranha című film. Ekkor találkozott az én korosztályom először a fogas halakkal, aztán jött 2010-ben a remake, már 3D-ben. Mondhatni meglepetésre elég szép siker lett, termelt a kasszáknál, és tényleg nem volt borzalmas : egy csipetnyi humor, korrekt látvány jellemezte – ezért az sem volt meglepő, hogy megcsinálták a remake folytatását is.

Egy év telt el azóta, hogy a Viktória tavat ellepték az őskori piranhák. Maddy (Danielle Panabaker) nyári szünetre tér haza, amikor is szembesül azzal, hogy nevelőapja (David Koechner), akivel társtulajdonos egy vízi élményparkban úgy dönt, kicsit megpróbálja feldobni a támadások óta igencsak leült idegenforgalmat : némi felnőtt tartalmat csempész be a Big Wet stílusába. Persze összefut a régi haverokkal, aztán egy pár arc kezd rejtélyes módon eltűnni. Igen, újra feltűnnek az éhes halak a környéken. Amikor sikerül egyet megölni, elviszik Mr. Goodman – hez (Christopher Lloyd), aki felfedezi, hogy bizony okosodtak a kis fickók, és már a csőrendszereket is használják a közlekedéshez, és az áldozatokhoz közel kerülésre. Na és hova vezet az a cső?

Dörzsölhetik a kezüket azok, akik már ezerszer megmondták : egy folytatás sosem lehet olyan jó, mint az első rész. Ebben az esetben maximálisan igazuk van. Nem voltak elvárásaim, nem gondoltam, hogy majd nagy ívű történetet kapok csavarokkal, de azt magam sem hittem, hogy egy ennyire “semmilyen” filmet kapok majd. Az egész film nem áll többől, mint 3D-ben felénk úszó halakból, nagytotálban filmezett mellekről, csonkolásból, aztán megint hal, megint mell, megint vér. Ráadásul hülyén használták a többdimenziós technológiát, inkább idegesítő, mint élvezetes.   A színészi gárdáról annyit, hogy a legjobb az a David Hasselhoff és cameoja, amiben saját magából csinál hülyét ….

… és akkor a kis csavar. Minden hibája ellenére a stílus és az előző film rajongóinak mindenképpen ajánlom. Megvannak az apró momentumai ennek a mozinak is, amiket igenis lehet értékelni. Bár lehet, hogy ezt még a dupla D-k látványának emléke mondatja velem.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.