web analytics
Ringer - Sarah Michelle Gellar

Ringer

Láttad az EB- n a Portugál – Holland meccset? Megvan az az akció, amikor CR7 elment a bal oldalon, behúzott majdnem az alapvonalig, kivárt 2-3 ütemet, majd tanári pontossággal tette a labdát Nani elé, aki ajtó-ablak helyzetben volt, de mégis sikerült belerúgnia a labdát a kapusba? Na, a Ringer pont ilyen.

Bridget Kelly (Sarah Michelle Gellar) egy drogfüggő sztripper, aki szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. Az FBI védőőrizet alá veszi, Machado (Nestor Carbonell) ügynök feladata, hogy tanúskodásáig őrizze a lányt, aki azonban megszökik, és ikertestvéréhez, Siobhan-hoz utazik (persze, SMG dupláz). Megtörténik a nagy összeborulás, a két lány kimegy hajókázni, ahol aztán Siobhan vízbe ugrik és öngyilkos lesz. Bridget úgy dönt, ha már így alakult, amíg el nem ül a vihar körülötte, felveszi testvére szerepét, és hazamegy annak férjéhez Andrew – hoz (Ioan Gruffudd), mostohalányához, Juliet – hez (Zoey Deutch). Igyekszik felvenni a tőle teljesen ellentétes életstílust, aztán szép lassan kezdenek csúnya dolgok kiderülni Siobhan életéből, kapcsolataiból, és persze feltűnik Machado ügynök is, aztán egyre több lesz a hulla és szorul a hurok, a kérdés már csak az, kinek a kezében van a zsinór másik vége.

SMG ugye nagy kedvencem, itt meg néha duplán is kaphatunk belőle. Van egy jó alapsztori, időnként korrekt játékkal párosulva. Gyakorlatilag az első pillanattól kezdve tudjuk, hogy ki kivel van, és kik azok, akik a háttérből irányítanak, a sorozat “feladata” az indítékok bemutatása, illetve a feszültség fenntartása, 22 epizódon keresztül. Ahogy a bevezetőben említettem, az elején ez egészen jól is megy, az első pár rész odaszegezett a képernyő elé, aztán elkezdték bonyolítani a helyzetet, és mintha a forgatókönyvírók is elvesztek volna az ötletekben. Amikor a végén be kellene rúgni a hatalmas helyzetet, elbénázzák. Mindannyian tudjuk, hogy Gellar sosem fog Oscar-t kapni, és bár övé a főszerep, van pár mellékszereplő, aki klasszisokkal jobb nála – de nem lóg ki a sorozatból, amit ki tudott hozni magából, azt megtette – ezért nem csak rajongóknak lehet élvezetes a sorozat. Ja, és még mindig baromi jól néz ki 🙂

Néha közel voltam ahhoz, hogy sűrű anyázásba kezdjek, és leginkább az utolsó résznél éreztem így. Értem én, hogy cliffhanger, meg hogy remény az új évadra, de egy tisztességes lezárásnak ez így kevés volt – főképpen úgy, hogy nagyon úgy tűnik, nem kap folytatást a sorozat – bár én szívesen megnéznék még egy évadot a tesók harcából. Hazai bemutatóról még nem olvastam semmiféle hírt.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.