web analytics
A csodálatos pókember - The Amazing Spider-Man - Emma Stone, Andrew Garfield

A csodálatos pókember

Először is tisztázzuk : a Tobey Maguire által életre keltett Pókembertől rosszul voltam. Jó színész, de ebben a filmben nekem annyira hiteltelen volt, hogy egyszerűen nem bírtam nézni. Amikor kiderült, hogy a Csodálatos Pókember nem folytatás, hanem reboot lesz, bíztam benne, hogy sikerül egy normális főhőst találni. Félig-meddig sikerült is.

Peter Parker (Andrew Garfield) középsulis srác, akinek szülei még kisgyerek korában nagybátyára, Ben – re (Martin Sheen) és feleségére, May – re (Sally Field) bízzák a fiút, mert nekik valami rejtélyes ok miatt menekülniük kell. Soha nem jelentkeznek többé, Peter felnő, és megismerkedik a suli talán legokosabb, és nem mellékesen dögös csajával, Gwen Stacy – vel (Emma Stone). Apja táskájában talál egy fotót annak régi kollégájáról, Curt Connors – ról (Rhys Ifans), valamint egy képletet, amit egy titkos zsebbe rejtettek. A srác nyomozni kezd, titkos kísérletekre bukkan, a doki egyik laborjában aztán megcsípi a nyakát egy pók. Rövid időn belül furcsa képességeket vesz észre magán ….

Ha reboot, akkor Batman. Ott ugye megmaradt az alapsztori, de egészen más módon nyúltak a történethez. A Csodálatos Pókember nem követi ezt a vonalat, és őszintén megvallva, nem tudom, hogy jól döntöttek e, hogy kvázi újraforgatják az előző trilógia első részét, de azért kidobálnak olyan szereplőket, akik meghatározók a Spiderman univerzumban. Ha valaki ismeri a génmódosított pók által megcsípett Peter Parker kalandjait, nagy valószínűséggel csalódni fog. Én igyekeztem úgy beülni a filmre, hogy megpróbálom kizárni az elődöket, és mint egy “új” mozit megnézni. Nem sikerült. Alapvetően ott van a Garfield és Maguire összehasonlítása. Szerintem az új választás sokkal jobb – feltéve, ha elfogadjuk, hogy a film célközönsége nem a Pókember képregényeken felnőtt, mára már idősebb, ez a mozi bizony a Twilight nézőinek szól. Nekik még akár újdonság is lehet Peter Parker. Aztán ott van Emma Stone – amiért részemről hatalmas piros pont – egyrészt jobb nő, és jobb színész is – nem rajta múlik, hogy kicsit nehezen hihető az, hogy fúdenagyon szerelmesen Garfield – el. Még a szőkeséget is elnéztem neki. Rhys Ifans magasan a legjobb a gárdában, tökéletes a lassan elboruló agyú tudós szerepében, de nagyon örültem Martin Sheen – nek is, őt mindenben szeretjük.

A látványvilág rendben van, ismét előtörő 3D utálatom most sem fog megváltozni – sok értelme nincs, nem is használják ki a filmben igazán. Kicsit kevesebb a humor, és az is inkább a Bosszúállók jelleget követi, de azért van 1-2 korrekt poén, amin sikerült felröhögni. A célközönség minden bizonnyal élvezni fogja, én kellemesen szórakoztam, de azért nagyon, nagyon várom a Sötét lovagot. Remélem, az versenybe tud szállni az év képregény filmje címért a Bosszúállókkal.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.