web analytics
Friends with Kids

Friends with Kids

Mi történik akkor, ha a Jóbarátok szereplői kicsit öregszenek, családot alapítanak, gyerekek születnek, és kiderül, hogy némelyikőjük kapcsolata mégsem az igazi? Pl. készül belőle egy romkom, amit teleraknak a nagy sikerű Koszorúslányok szereplőivel, kitolják majd két óra hosszúságúra, hogy aztán a néző ne tudja a végén egyértelműen eldönteni, hogy akkor az most jó vagy rossz film?

Julie (Jennifer Westfeldt) és Jason (Adam Scott) a főiskola óta jó barátok, mondhatni, a legjobbak. Mindent tudnak a másikról, és persze részletesen ki is tárgyalják egymás életét. Baráti társaságukba tartozik még két házaspár, Ben (Jon Hamm) és Missy (Kristen Wiig), akik kapcsolatuk elején még egy étteremben sem bírnak magukkal, és a mosdóban egymásnak esnek, valamint leslie (Maya Rudolph) és Alex (Chris O’Dowd), akik viszont egy új szintre lépnek, és gyereket vállalnak. Kis idő múlva Ben és Missy családjába is érkezik egy kis jövevény. Julie nemrégiben lépett ki egy hosszú kapcsolatból, Jason pedig még a vadászó harmincas életmódját éli – bár mindketten szeretnének gyereket. Miközben figyelik barátaik életét, rájönnek, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha közösen vállalnának egy babát, de úgy, hogy nem házasodnak össze, mert a tapasztalataik szerint az megöli a kapcsolatokat. Átbeszélnek mindent, és belevágnak. Kilenc hónap múlva aztán megszületik a kisfiuk.

Jennifer Westfeldt maga írta, rendezte és játszotta a filmet. A megfelelő vígjátéki elemek megvannak, Brides Maids stílusban, bár kevesebb, és talán egy picit gyengébb minőségben. Én úgy éreztem, nagyobb hangsúlyt próbált arra fektetni, hogy őszinte legyen, és hiteles, mármint a párkapcsolatok terén, de mégse legyen teljesen drámai. Ez a kettősség akár az unalmat is kiválthatja a nézőkben, főleg a film közepe, ahol egy kicsit veszít a lendületéből a történet – ami aztán a vége felé erősen felpörög, bár egy pillanatra sem hagy kétségeket arról, hogy mi is lesz a befejezés. Bevon a cselekménybe két plusz szereplőt, Jason megismerkedik Mary Jane – el (Megan Fox), a táncossal, Julie pedig egy hihetetlenül tökéletes pasival, Kurt – tel (Edward Burns) – igazándiból mindkét szereplő tipikus karakter, amolyan kötelező zavaró elemek egy romkomban. Szegény Fox küzd, hogy ne csak biodíszlet legyen a filmekben, egyenlőre ez nem nagyon megy neki, Burns pedig annyira tökéletes, hogy időnként észre sem lehet venni a vásznon. Scott és Westfeldt nagyon jók, bár nekem Wiig a kedvencem, igaz, kevés szerepet kap ebben a filmben.

Kiszámítható film pár kőkemény jelenettel, altesti poénokkal, amit egyértelműen a nagyszerű színészi gárda teszi nézhetővé. Westfeldt első rendezése jó irány, talán, ha picivel rövidebb lenne, és néhány eltúlzott beállítást, párbeszédet kihúztak volna még erősebb lehetne. Nem az a tipikus minden happy romkom, de nem is hasonlítható a Brides Maids – hez. Nekem bejött.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.