web analytics
Harmadnaposok - A Few Best Men

Harmadnaposok – A Few Best Men

Értem én a filmforgalmazókat, amikor egy ismeretlen mozit kell valahogy eladni, próbálnak figyelemfelkeltő címeket adni – de azért időnként úgy érzem, elgurul a gyógyszer. Ez történhetett a Harmadnaposok esetében is – értem én, hogy 4 srác, és disznólkodás, meg altesti poénok, de ennek a filmnek nem sok köze van a nagynevű elődökhöz – de felveszi velük a versenyt.

Mia (Laura Brent) és David (Xavier Samuel) 10 napot tölt együtt egy varázslatos szigeten, ahol az árva fiú meghozza a nagy döntést, nem húzza az időt, és megkéri az ausztrál lány kezét. A srác londoni, a nagy eseményre három legjobb barátja, Tom (Kris Marshall), Graham (Kevin Bishop) és Luke (Tim Draxl) kíséri el a távoli országba. Mint kiderül, Mia apja, Jim (Jonathan Biggins) befolyásos szenátor, anyja, Barbara (Olivia Newton-John) picit túl érzékeny, testvére Daphne (Rebel Wilson) pedig a család fekete báránya. Bár David mindent megtesz, hogy rendben lemenjen az esküvő, számíthat arra, hogy cimborái, még ha nem is akarják, de kőkeményen megpróbálják megakadályozni ebben.

Stephan Elliott rendező, akinek a Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjait is köszönhetjük, nem vitte túlzásba Dean Craig forgatókönyvíróval. Összeszedték az esküvős, legénybúcsús filmek összes klasszikus sablonját, az egész történetet átrakták Ausztráliába, hogy persze kijátszható legyen börtönsziget kártya, majd gyúrtak belőle egy közepesen vicces, könnyed mozit. A lényeg a könnyeden van : bár minden poént láttunk – hallottunk már, nem válik erőltetetté, izzadtságszagúvá, talán csak pillanatokra – de onnan ügyesen továbblép egy újabb vicces helyzettel. A karakterek is sablonosak, megtaláljuk itt a lúzer srácot, a nagy dumás nőcsábászt, a szerelmi bánatban szenvedőt, a kikapós anyóst, ál-leszbikus csajt, és ráadásul egy birkát is – akinek igen, lesz szerepe az eseményekben bőségesen. Olivia Newton-John egész jó a szerepében, és a felvillanó Jason Donovan és Kylie Minogue képek azért nagyon ott vannak.

Új, korszakalkotó dolgot ne várjunk tőle, de szerintem nem is volt célja ennek a filmnek. Kellemes, egyszernézős, nyári. Csak arra kérném a forgalmazókat, ha lesz még ilyen témájú film, az már ne legyen negyednaposok, mert akkora buli nincs, hogy addigra ne józanodjon ki mindenki.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.