web analytics
Jégkorszak 4 - Vándorló kontinens

Jégkorszak 4 – Vándorló kontinens

Tíz éve ismertük meg a motkányt, mint fajt, és sírtunk fel a röhögéstől  a szerencsétlenkedéseit látva. Találkozhattunk Manfred-del, a mogorva, de nagy szívű mamuttal, Diegoval, a megtért kardfogú tigrissel, és persze Siddel, az agyatlan lajhárral. 2002 óta aztán még két folytatása készült az Ice Age – nek, és most itt a negyedik, a Vándorló kontinens.

Még nem alakultak ki a ma ismert földrészek, de persze, ha egy motkány elé kerül egy makk, akkor nincs megállás, máris a Föld magjában találja magát, és persze, elindítja a kontinensek vándorlását. Mindeközben Mani, a mamut kamaszodó lányával, Barackkal küzd, Sid meg “megörökli” a kissé szenilis, de annál agresszívebb nagymamát. A földmozgások közben elszakad egymástól a nagy szőrös, és családja, de persze a régi falka együtt marad, és mindent megtesz, hogy újra együtt legyen mindenki, mindenkivel. Útközben persze jönnek kalózok, egy vonzó kardfogú csaj, az agyatlan motkány, és indul a hajókázás a jéghegyeken.

Poénok vannak benne? Igen. Látványos? Igen. Szórakoztató lehet a gyerekeknek? Igen. Megpróbáltak adni egy keveset az idősebbeknek is? Igen, a szokásos filmes utalásokat ezúttal is megkapjuk. Családi film? Igen, bőségesen megspékelve “mondanivalóval”, erkölcsi tanmesével, oktatással arról, hogy milyen jó is az, ha nagy famíliában élünk. Ráadásul itt van még a falka is, akinek tagjai ugye mindig együtt maradnak, és segítik egymást a bajban. A gyerekek is megkapják a “magukét”, a bandázó Barackkal és az elhagyott barátról meg az önfeladásról. Talán pont ez az, ami sok egy filmben. Kevesebb a poén, több az oktatás – és ez nem biztos, hogy jót tesz egy ilyen rajzfilmnek.

Félreértés ne essék, a Jégkorszak negyedik része is szórakoztató, vannak benne komoly viccek, de ha már a folytatásokat nézzük, a Madagaszkár harmadik része lényegesen jobb lett, mint ez a Jégkorszak. Tudom, hogy hatalmas pénzeket hozott az első három kaland, ezért törvényszerű volt, hogy lesz folytatás – de talán jobban rá kellett volna gyúrni. Látva a negyediket, szinte biztos vagyok benne, hogy lesz még ötödik is – a sztoriban van is még annyi, hogy elbírja. A motkány még mindig idióta, Mani kevésbé sem lett lazább, SPOILER!!!!! – Diego becsajozott, azon a szálon is tovább lehet menni, és persze Sidnek sincs még csaja – szóval még bármi megtörténhet. Nem ez lesz az év animációs filmje.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.