web analytics
Míg a világvége el nem választ - Seeking a Friend for the End of the World - Keira Knightley,Steve Carell

Míg a világvége el nem választ

Mi történik a világgal, ha bejelentik, egy bazi nagy aszteroida száguld a Föld felé, és sajnos Bruce Willis éppen nem ér rá, más megoldás nincs, szóval három hét, és leoltják a villanyt? Igen korrekt kis katasztrófa filmet lehetne ebből a témából forgatni, de Lorene Scafaria másképpen döntött.

Dodge (Steve Carell) éppen autóban ül feleségével, amikor a rádió bemondja a rossz hírt. Mire a férfi felocsúdna, neje már meg is pattan az anyósülésről, és az életéből is. Dodge próbálja élni az életét, de a körülmények, és az az apró tény, hogy három hét van hátra a világból azért okoz némi zavart – a depresszió mellé. Az emberekből előszabadulnak az elnyomott gondolatok, érzelmek, készülnek a bakancslisták, folynak a hatalmas záróbulik. Hősünk megismerkedik egy szomszédjával, a kissé szétszórt Penny – vel (Keira Knightley), aki szintén nem túlzottan vesz tudomást arról, hogy ketyeg az óra, de azért a szüleivel még szeretne találkozni. Mindeközben Dodge – hoz kerül egy levél, amit legelső, nagy szerelme írt, és abban bizony szerelmet vall az eldobott férfinak. Egy utcai zavargás után, Penny és Dodge úgy dönt, nekivágnak: felkeresik a férfi nagy szerelmét, és megpróbálnak eljutni a lány szüleihez.

Az alapsztori jó pár vicces helyzetet hordoz magában, az író-rendező Scafaria eleinte igencsak feketére veszi a humort – ez bizony kellemes meglepetés. Csapong a vígjáték és a dráma között, igazándiból nem is lehet eldönteni, hogy mi volt a fő irány – számomra viszont ez nem volt zavaró. Sarkítottak a karakterek, viszont a casting jól sikerült, Carell-nek jól állnak ezek a kicsit belassult lúzer szerepek, Knightley kellően őrült és érzékeny – két annyira különböző embertípus, hogy érthető is, amiért nehezen alakul ki köztük kapcsolat. Ahogy a Pókembernél, itt is jár a piros pont Martin Sheen szerepeltetéséért. Azt meg intő jelnek veszem, hogy van olyan pulcsim, amiben Carell kezdi és Knightley fejezi be a filmet, illetve, hogy imádom a lemezeket, nem is beszélve a jófej kutyákról, bár én egyiket sem nevezném Sorry – nak 🙂

Sokat nevettem rajta, persze el is gondolkodtatott, és nagyon örültem, hogy valaki ebből az irányból is megközelítette a romantikus vígjátékokat. Stílusában az idei év egyik, ha nem a legjobbja, a nagy Batman mánia mellet, ha erre elviszed a csajodat, tuti megbocsájtja majd Bruce Wayne két és fél órás kalandját.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.