web analytics
Amit még mindig tudni akarsz a szexről - Hope Springs - Meryl Streep, Tommy Lee Jones

Amit még mindig tudni akarsz a szexről

Hatvan feletti párkapcsolati problémák? Nem is olyan régen láttunk erre példát, (Tétova félrelépők) David Frankel, akinek a Sex és New York sorozatot is köszönhettük, egy kicsit más irányból közelítette meg a témát.

Kay (Meryl Streep) és Arnold (Tommy Lee Jones) 31 éve élnek házasságban, különösebb gondok, és éppen ezért izgalom nélkül. Miután a gyerekek is elköltöztek, külön hálószobában alszanak, és látványosan kezd kihűlni kapcsolatuk, ezért Kay úgy dönt, egy utolsó próbálkozást tesz arra, hogy felélessze maguk között a tüzet, vagy legalábbis egy kis parazsat. Arnold, aki leginkább a golftv nézése közben érzi legjobban magát, természetesen hallani sem akar arról, hogy bármiféle terapeutához járjanak, de végül is hagyja magát rábeszélni, hogy ellátogassanak Hope Springs – be, ahol Dr. Bernie Feld (Steve Carell)  nem éppen szokványos módszerekkel próbál segíteni a bajba jutott pároknak. Megkezdődik egy kegyetlen hét, ahol nemcsak a problémáikkal, de önmagukkal is keményen szembe kell nézniük.

Vanessa Taylor forgatókönyvíró jegyzett már Trónok Harca epizódot, Alias részeket, a Hope Springs az első, egész estés filmje. Ő és Frankel nagyon okosan nyúltak a témához : nem sírva röhögős vígjátékot akartak, a cél az volt, hogy legyen kellő mélysége a filmnek – ezért komolyan megírt párbeszédekre helyezték a hangsúlyt. Mindehhez két zseniális színészt sikerült castingolni. Streep – et láttuk már hasonló szerepekben, és mindig jó volt, most is briliáns, egyáltalán nem lennék meglepve, ha ismét kapna egy jelölést majd az arany szobrocskára. Rengeteg erő, szenvedély van a játékában, ugyanakkor elesett és szomorú – tökéletesen beleélte magát Kay szerepébe. Jones mostanság inkább ufókra vadászgatott, illetve több, akció-jellegű filmben láttuk, de ismét bebizonyította, van komikusi – drámai vénája is, jól áll neki a morgós, de lelke mélyén szintén szenvedő férj karaktere. Steve Carell a háttérbe húzódik, mintha csak élvezné a két óriás játékát – ez is egy nagy pozitívuma a filmnek.

Persze, nem egy drámát kapunk a vásznon, megvannak a humoros jelenetek, párbeszédek, de senki ne számítson Adam Sandler stílusú altesti poénokra. Még a “szokásos” hollywood – i lezárás sem tudja elrontani ezt a filmet. Ízlésesen és intelligensen van megírva az egész sztori, jól kombinálva drámát és komédiát. Az Amit még mindig tudni akarsz a szexről, a címe ellenére egy nagyon szép film, az emberi kapcsolatokról.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.