web analytics
A kaptár - Megtorlás - Resident Evil: Retribution - Milla Jovovich

A kaptár – Megtorlás

A számítógépes játékok közül engem javarészt csak az autós szimulátorok, a stratégiai játékok és a focimanager programok kötöttek le. Persze ismerem a “klasszikusokat”, de minimálisat játszottam pl. a Resident Evil sorozattal is. Film eddigi részeit láttam, és most itt van a Paul W.S. AndersonMilla Jovovich páros újabb darabja, a megtorlás.

Ott folytatjuk, ahol az előző részt abbahagytuk, Alice (Milla Jovovich) az Arcadia – n hajózik, amit megtámadnak Jill Valentine (Sienna Guillory) emberei. Egy robbanás miatt kedvenc zombigyilkolónk a vízbe esik, majd hirtelen váltunk, és Alice már mint egy kedves feleség él férjével és süket lányával, de a béke itt sem tart sokáig, a zombik rátámadnak a házukra, és kinyírják Todot. Ismét vágás, főhősnőnk az Umbrella épületében tér magához, ahol sok régi ismerős mellett lesz pár új arc is, mint pl. Ada Wong (Li Bingbing), aki segítene kimenekülni a bunkerből, ami tartogat pár meglepetést, mint pl. egy életnagyságú new yorki, tokyoi és moszkvai városrészletet is, persze a nációknak megfelelő csúnya zombikkal. Alice megpróbálja kideríteni, mi is történik az épületben, és persze ki is jutni onnan, közben persze találkozunk Rain Ocampo-val (Michelle Rodriguez), és persze minden rossz irányítójával, a Vörös Királynővel is.

Őszinte leszek. Sztorit nem is vártam, és persze nem is kaptam, de a Kaptár filmeknek ez sosem volt erőssége. Milla megbeszélte férjurával, megint elővették a szekrényből a bőrcuccot, összeszedték a régi arcokat, és leforgatták ezt a részt. Jobb lett, mint az előző, bár ez, úgy gondolom, nem nagy dicséret. Javarészt bent maradunk az Umbrella bázisában, de ott ügyesen megoldották a többféle helyszín lehetőségét, ezzel elkerülve azt is, hogy a zombik és mutánsok unalmasan egyformák legyenek. Mókás látni az orosz városrészletben a sarló-kalapács motívumot, azt is megtudhatjuk, hogy egy Rolls Royce Phantom tökéletes, ha motoros zombik üldöznek, és még a mozgólépcsőn is lehet vele közlekedni. Az akciójelenetek látványosak, és azt kell mondjam, nem unatkoztam egy pillanatra sem, inkább az volt feltűnő, hogy néha mintha már maga Jovovich is unná a szerepét. Annak, akik csak agyatlan hentelést várnak ettől a filmtől, minden bizonnyal nem fognak csalódni, nekem ez viszont már sok volt : nincs már meg benne az a frissesség, újdonság, ami az első részeket jellemezte, és ma úgy gondolom, Milla formás hátsója is kevés már a bőrcuccban. Különösen rosszul álltak neki az “egymondatos macsódumák”, amik jól hangzanak mondjuk Stallone szájából, de rendkívül idegen egy szép nőtől, még akkor is, ha történetesen zombikat gyilkolászik már 10 éve. Igen, az első Kaptár film pontosan 10 éve jelent meg a moziban, megnéztem pár kockát belőle most emlékeztetőnek, megdöbbentő, hogy Jovovich mennyire semmit nem változott azóta.

Próbáltam úgy hozzáállni, mint az Expendables – hez, de nem, ez nekem így már kevés – pedig ahogy befejezték ezt a filmet, lesz még folytatás, ebben biztosak lehetünk.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.