web analytics
Kertvárosi kommandó - The Watch

Kertvárosi kommandó – The Watch

Vegyünk 4 ismert, vígjátékokban már nevet szerzett színészt, egy forgatókönyvet, amit egy szintén befutott előadó írt, aki már szintén tett le az asztalra ezt-azt, keverjünk össze sci-fi – t és humort, toljunk a projectbe közel 70 millió dollárt, aztán meg csak várjunk, és jön a siker. Vagy nem.

Evan Trautwig (Ben Stiller) egy kisváros, Glenview lakója, a helyi közösség elismert embere, és nem mellesleg a helyi Costco üzlet vezetője. Nyugalmas élete azonban megszakad, amikor egy reggel az üzlet biztonsági őrét apró cafatokban találja meg. A rendőrség finoman szólva sincs a helyzet magaslatán, ezért Evan úgy dönt, egy polgárőr csoportot szervez, ez lesz a Neighborhood Watch. A toborzás felemásra sikerül, csak hárman jelentkeznek, Bob (Vince Vaughn), aki tini lányával küzd folyamatosan, Franklin (Jonah Hill), aki mindig is arról álmodozott, hogy rendőr lesz, de az alkalmassági vizsgáról kivágták és Jamarcus (Richard Ayoade), aki nemrégiben vált el, és próbálná kicsit izgalmasabbá tenni életét. A kezdeti értelmetlen cirkálás hamar megváltozik, amikor a srácok találnak egy fémes valamit, amiről aztán kiderül, hogy pusztító fegyver, és nagyon nem evilági, ráadásul úgy tűnik, a gazdája a is a környéken garázdálkodik, és talán van köze a biztonsági őr meggyilkolásához is.

Alien vs. idióta kertvárosiak. Az alapötlet jó, és én bíztam Seth Rogen – ben, aki nemcsak nagyszerű színész, de egész jó forgatókönyveket is írt már. A szereplőgárda is rendben van, négy különböző stílusú pasi, rutinos öregek és feltörekvő fiatalok vegyesen. Mégsem állt össze a massza igazán. Nem igazán tudták eldönteni, hogy hagyják elmenni a durvább poénok felé a filmet, vagy megpróbáljanak megmaradni a P13-as besoroláson belül, illetve nincs meg a kellő lendület sem. Végül is eljutottak az R kategóriáig, vagyis jönnek a mostanában megszokott vulgáris humor. Nem sikerült annyi és olyan minőségű vicces jelenetet összerakni, ami elég lett volna a 100 percre. A nagy nevek sem csillognak, mintha mindenki hozott volna egy biztonságit – talán csak Stiller az, aki jobb az átlagnál, igaz, Neki van a legtöbb megjelenése a filmben. Jonah Hill nekem nagy kedvencem, itt is csillan párat, de ez nem az ő filmje.

Kicsit sok mostanában ez a stílus, egy idő után számomra már nem vicces, ha valaki idióta módjára káromkodik. Sokkal többet vártam ettől a filmtől, a legjobb poénok persze ismét benne vannak a trailerben. Ok, a fotózkodás az ürlénnyel korrekt 🙂 A tengerentúlon sem szerették túlzottan, hozzánk az ősz közepén kerül a mozikba, a bemutató dátuma jelen állás szerint október 11.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.