web analytics
Ötéves jegyesség - The Five-Year Engagement - Jason Segel, Emily Blunt

Ötéves jegyesség – The Five-Year Engagement

Romantikus komédiával folyamatosan ellát minket Hollywood. Többségük belefullad a cukros nyálba, ritkán akad olyan, ami után egy pasiból lévő néző is úgy tud felállni, igen, erre érdemes volt másfél-két órát rászánni. Most itt egy ilyen film – minő csoda, jelen állás szerint ez sem fog menni itthon mozikban ….

Mi történik akkor, ha egy rózsaszín nyúl és Lady Diana találkozik egy szilveszteri álarcos bulin? Persze, szerelem lesz a dologból.  Tom Solomon (Jason Segel) sous séf egy jó étteremben, Violet Barnes (Emily Blunt) pszichológiát tanul San Francisco-ban. A fiatalok randizni kezdenek, majd egy év után Tom megkéri a lány kezét – aki, bár a romantikus vacsora nem megy egyszerűen – igent mond. Megindulnak az előkészületek, de valahogy mindig közbejön valami – pl. Tom legjobb barátja, Alex (Chris Pratt) az eljegyzési vacsorán jelenti be, hogy terhes tőle Violet testvére, Suzie (Alison Brie), és bizony ők hamarabb összekelnek, később Violet kap egy visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot a michigani egyetemtől egy két éves programra. Tom nem akarja megtörni párja karrierjét, és bár főszakácsi állást kínálnak Neki Friscoban, a pár útra kel, és az északi városba költöznek – ahol aztán nem egészen úgy alakulnak a dolgok, mint elképzelték. Az első komolyabb veszekedések után megjelennek az első komoly repedések a kapcsolatukban.

Jason Segel – t szeretjük. Nem csak azért, mert az Így jártam anyátok-ban nagyon jó volt, hanem mert egy olyan karakter, akinek van humora, és mindezt ízlésesen elő is tudja adni. Ráadásul írni is tud, már a Muppets forgatókönyvében is részt vállalt, az Ötéves jegyességet pedig ottani szerző társával, Nicholas Stoller-rel közösen jegyzik, aki nem mellékesen a rendezői székbe is beült. Ami Amy Adams -szel nem működött a bábfigurák között, az itt most megvan : létrejön a kémia Segel és Blunt között, kapcsolatuk, szerelmük teljességgel hihető. Életszagú lett a film, bár néha kicsit sok a “véletlen”. Ez a valósághűség miatt lett R kategóriás a film Amerikában, és lett kevésbé sikeres – bizony a vita hevében elhangzik néhány F-word, de nem lesz vulgáris, és legkevésbé sem alpári. Saját mindennapunk problémáival találjuk szembe magunkat, ezek velünk is megtörténhetnek. Mindehhez társul Tom karaktere, az igazi “szeretnivaló mackó” figura, aki tud szenvedélyes is lenni, de sosem erőszakos, vagy fenyegető. Kicsit soknak tűnhet a műfajhoz a 2 órás hossz, de egy pillanatra sem válik unalmassá, és nem éreztem, hogy bármikor is kínos vagy erőltetett lenne. Intelligens humor jellemzi, talán ezért is lett kevéssé sikeres – úgy tűnik, amiben nincs legalább két nyílt színi hányás és négy pár női mell, az ma már csak DVD-n jelenhet meg.

Sajnálnám, ha tényleg csak a boltok polcain találkozhatna majd a nézőközönség ezzel a filmmel. Nekem kellemes 120 percet adott, és megerősített abban, hogy Jason Segel – ről még nagyon sokat fogunk hallani. Ja igen, és abból a tacoból én is kérnék egy pár adagot, elvitelre!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.