web analytics
Várandósok - Az a bizonyos kilenc hónap

Várandósok – Az a bizonyos kilenc hónap

Amikor nyár elején bemutatták ezt a filmet, elkezdtem nézni, és kb. 20 perc után úgy voltam vele, hogy köszönöm, nem. Aztán nemrégiben újra elővettem, és azt hiszem, megérdemlem a filmkocka hőse díjat, merthogy ezúttal nem adtam fel. Nem volt egyszerű feladat.

Itt szokott jönni a sztori rövid bemutatása, ennél a filmnél ilyen gondom nem lesz – merthogy nincs. Van egy alapszitu – öt pár, aki így-vagy úgy, de gyereket vár. Amerika Rubint Rékája, Jules (Cameron Diaz) és táncos pasija Evan (Matthew Morrison). Wendy (Elizabeth Banks), aki éppen első gyermekkönyvét készül kiadni és férje, Gary (Ben Falcone), akinek apja Ramsey (Dennis Quaid) ráadásul szintén újra kispapa lesz, miután fiatal felesége, Skyler (Brooklyn Decker) terhes. Aztán ott van Rosie (Anna Kendrick) és Marco (Chace Crawford), akik egy klasszikus “egyéjszakás” sztoriból mennek a nőgyógyászhoz, és végül a fotográfus Holly (Jennifer Lopez), és kissé szkeptikus férje Alex  (Rodrigo Santoro) – ők örökbe szeretnének fogadni egy kisgyereket. Van ebben bőven lehetőség, mármint vígjátéki szinten, Kirk Jones rendező pedig szépen felmondja a leckét, amit Garry Marshall már többször is megtett : szedjünk össze több ismert, akár “A” listás színészt, tegyük őket egy forgatókönyv nélküli filmbe, öntsünk rá egy jó nagy adag szirupot, és jó lesz. A várandósok annyival “több”, hogy itt megjelennek a szokásos amcsi vígjátéki elemek, a hányástól kezdve a szexista megjegyzésekig. Na meg Chris Rock pár jó jelenetével.

A terhesség, mint említettem, hálás vígjátéki téma. Viszont ha a lehető legegyszerűbben szeretné megúszni a készítő, akkor csinál ilyet, mint itt történt – vagyis nem dolgoz ki egyetlen szálat sem teljesen, mert így is van annyi “anyag”, hogy a nézőnek nincs ideje azon gondolkodni, hogy ki, mit és miért is mondott, csinált úgy, ahogy. Éppen ezért a karakterek sincsenek felépítve, egysíkú minden szereplő, ez viszont nem ad elég lehetőséget megmutatni azt, hogy mit is tudnak valójában – éppen ezért nem is értem, hogy pl. Cameron Diaznak mi szüksége van egy ilyen filmre – bár, mint Jones filmjeiben láttuk, még nagyobb nevek is szívesen beszállnak egy ilyen projectbe. Azt se merném kijelenteni, hogy ez egy csajos film – szerintem az ilyen szintű “romantika” még a hölgynézők körében is kevés lehet. A tengerentúlon sem aratott túl nagy sikert, talán a DVD kiadással együtt majd behozza az árát.

Kár ezekért a filmekért. Nem mondom, hogy teljesen feleslegesen kidobott 110 perc, de nagyon nehezen tudnám rávenni magam, hogy megnézzem még egyszer.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.