web analytics
Benjamin Button különös élete - Brad Pitt

Benjamin Button különös élete

Brad Pitt, egy érdekesnek mondható kérdést boncolgató történet, és David Fincher. Akár még jó is kisülhet ebből…

… de valahol hiba került a receptbe. Nem mondom, finom a süti, de nem az a fergeteges ízbomba, amit vársz. A történetről annyit, hogy van ugye Benjamin, aki születésekor olyan állapotban van, mint egy 80 éves, úgy is néz ki, és ahogy öregszik, úgy fiatalodik. Visszafelé járó óra. ÉÉÉÉrted?

Pont ez a fő baj vele. Túlságosan szájbarágós, kiszámítható. Van benne love story, meg dráma, meg irgalmatlan bölcseletek (pelenkában kezdünk és abban is végezzük), Brad Pitt felsőtest, ilyenek. Nem rossz film, de semmi több. Persze, gondolkodhatsz egy kört a történeten, de valahol ezt már láttuk. Ráadásul baromi hosszú is, az elejét kicsit (najó, nem kicsit) vontatottnak éreztem. Történetmesélés, ebben nagyszerű Fincher, de néhol úgy éreztem, kicsit kifullad. A díszletek, a képi világ nagyon szép, de nekem ez most kicsit kevés volt. Többet vártam Pitt-től is, igaz, a forgatókönyv sem sokat enged Neki, a film második felében hoznia “kell” a szívdöglesztő jópasit. Szerintem már Ő is unja, vagy legalábbis nekem ez jött le néhány jelenetből. Ok, elismerem, állat jól néz ki a motoron félkézzel, meg a maszkjai zseniálisak, de ….

Kövezzenek meg, de én is megkövezném azokat, akik ezt a filmet Forrest Gump történetéhez hasonlítják. Még akkor is, ha itt is van hajóskapitány, meg Jenny, még ha kicsit másképp is.

Ne rettenj el, nézd meg, mert szép mese – lehet, csak nekem nem mondott olyat, amit nem hallottam volna már máshol.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.