web analytics
Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak

Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak

Éppen megkezdtem az egyetemet, az albérletben háman laktunk fiúk, és most coming out – olok : gyakran néztük a Cartoon Networkot. Legnagyobb kedvencünk Dexter volt, de még nem a sorozatgyilkos, a kis tudós, és az omlette du fromage. Genndy Tartakovsky első munkája a rajzfilmcsatornánál zseniális volt, mondatait (természetesen szigorúan eredeti nyelven) a mai napig idézzük. Most itt az első egész estés mozifilmje, a Hotel Transylvania.

Drakula gróf azért, hogy lányát, Mavis-t biztonságban tartsa az emberektől, egy ötcsillagos hotelt épít fel, ahová a hozzá hasonló szörnyek kipihenhetik a fáradalmaikat. Amikor Mavis betölti a 118-ik életévét, apja nagyszabású bulit szervez neki, ahová meghívja a rémvilág krémjét : Frankenstein, Farkasember, Múmia, Láthatatlan ember, és még sok furcsa szerzet érkezik a születésnapra. Ahogy Drakula megígérte, a lánye most először kiléphet a szállóból, és meglátogathatja az embereket, hogy megnézhesse, hogyan is élnek – persze nem sejtheti, hogy apja megrendezte az egészet, hogy végleg elvegye Mavis kedvét attól, hogy az emberek közé merészkedjen. A terv beválik, azonban egyszer csak kopogtat valaki, és az ajtóban egy ember áll, Jonathan, aki száz év híján egykorú az ünnepelttel, és szállást szeretne kivenni a hotelben. A házigazda minden igyekezete ellenére a srác rájön, hova is került, ráadásul a két fiatal is hamar egymásra talál. Izgalmas születésnapi buli lesz!

Az animációk minősége, a karakterek alaposan magukon viselik Tartakovsky munkáját – és ez jó. Szerethetők a figurák, a szörnyek nem is annyira rémisztők, a poénok ülnek. A történet gyorsan beindul, és meg sem áll a pörgés a film végéig. A musical szerű darabok nem voltak eddig jellemzők a rendezőre, és elsőre talán furcsának is tűnnek – de a buli megkívánja, és bőven ad röhögni valót az, ahogy Lugosi Béla leszármazottja rappel. Persze az L.M.F.O. egy száma is felcsendül – ez abszolút a fiataloknak szóló rajzfilm, amin persze jól érezheti magát az én korosztályom is. A mostanában szokásos erkölcsi mondanivaló, emberi kapcsolatok, érzelmek bemutatása most sem marad el, az egymás elfogadása és az előítéletek letörése a legfontosabb vezérvonal – amit nem éreztem erőltetettnek, vagy szájbarágósnak.  Kevésbé intellektuális, mint mondjuk a Dexter volt – jól tudta a készítő, erre a filmre inkább a fiatalabb korosztály fog beülni, és nekik inkább kell egy mókás karakter, mint egy jól elültetett szójáték.

Aki azért akarja megnézni, hogy egy Dexter stílusú mozifilmet kapjon, az valószínűleg kicsit csalódott lesz, de annyi apró geg és jól megrajzolt jelenet van benne, hogy ezt simán meg lehet bocsájtani. Az eredeti hangok között olyanokat találunk, mint Adam Sandler, Selena Gomez vagy Steve Buscemi, de ezúttal a magyar szinkron is nagyon rendben van. Én nagyon jól szórakoztam rajta.

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.