web analytics
A maflás - Here Comes the Boom - Kevin James

A maflás

Ha egy vígjátékban a legjobb dolog Salma Hayek dekoltázsa, az ugye sokat elmond az elemezendő alkotásról? Pedig Kevin James – t szerettem a Férjek gyöngyében, de Őt is utolérte a Sanders-átok.

Scott Voss (Kevin James) biosztanár, igazi nyugis típus. Talán csak az hajtja előre, hogy a csinos iskolai ápolónő, Bella (Salma Hayek) egyszer igent mondjon neki. A válság azonban az oktatást is eléri, ami miatt zenetanár barátjának, Martynak (Henry Winkler) veszélybe kerül a munkája. Ha nem tudnak összeszedni 50.000 dollárt, akkor a zenefakultációnak és Marty állásának is vége. Scott először másodállást vállal felnőtt-oktatásban, ott aztán megismerkedik Niko – val (Bas Rutten), aki egy holland harcművész, akivel arra jutnak, hogy a tanár úr megpróbálkozik a ketrecharccal, lévén középiskolás korában még birkózott – hiszen ott még a vesztes is kap némi pénzt. Miután hülyére pofoztatja magát, és a pénz nagy része is összejön, persze beüt a krach – nincs más megoldás, ki kell állnia a legyőzhetetlen bajnok, Ken Dietrich (Krzysztof Soszyski) ellen.

Namármost, az alapötlet, miszerint mindenki szereti nézni, ahogy egy tanár hülyére vernek, akár még jó is lehetne. Készülhetett volna egy csomó, régi Jackie Chan filmeket idéző béna harcost felhozó, a végén nagy katarzist elérő mozi is. Kevin James alapvetően vicces figura, részt vett a forgatókönyv írásában is, de ez most nagyon nem jött össze. Lehet, hogy az én ingerküszöböm került lentebb, de valahogy engem már nem szórakoztatnak a Sandler-művek fingós-böfögős-altesti poénjai, a Here Comes the Boom pedig főképp erre épít. Biztosan bennem van a hiba, de sokkal többre értékelem az intelligens humort, ez inkább már fáraszt. Persze, felröhög időnként az ember, de végig ott volt a fejemben, hogy egy vígjátéknak azért egy “kicsit” többet kellene teljesítenie. James erőlködik, a többiek lehozzák a kötelezőt, de egy centivel sem többet. Nagyon nem állt ez össze.

Szóval Salma Hayek dekoltázsa. Tényleg ez volt csak, ami igazándiból megmaradt, de ha erre vagyok kíváncsi, akkor inkább megnézem a Savages – t, ott legalább van színészi játék, meg történet is. Csak akkor menj rá moziba, ha végképp nincs jobb dolgod!

Hozzászólások

hozzászólások

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.